Güzelbahçe İlçesi'nde büyükbaş hayvan besiciliği yapan çiftçi, onları koruması için arkadaşından Kangal cinsi çoban köpeği aldı. Ancak bu köpeği 35 EBG 13 plakalı minibüse bindirmek yerine, evine götürmek için akıl almaz bir yöntem seçti. Çiftçi, Kangal köpeğini, minibüsün arka tamponuna zinciriyle bağlayıp yola çıktı.

Minibüsün arkasından 3 kilometreden fazla bir mesafeyi koşmak zorunda kalan Kangal, yorulunca zor durumda kaldı. Sürücü minibüsü durdurmayınca köpek asfalt yolda zincirin ucunda sürüklenmeye başladı. Köpeğin tırnakları asfalta sürtündüğü için patileri kanlar içinde kaldı.

AVUKAT KADIN, YOLUNU KESTİ

Yoldan geçen sürücüler gördükleri karşısında şaşırdı. Bu sürücülerden Avukat Mediha Lüle, direksiyondaki sürücüye tepki gösterdi. Ardından da otomobiliyle önüne geçip minibüsün durmasını sağladı. Minibüsün durması ardından Kangal yolun üzerine yığılıp kaldı. Uzun bir süre böyle kalan Kangal, ardından kendisine geldi ve kan içerisindeki ayaklarını yalamaya başladı. İsmini açıklamayan sürücüye tepki gösteren Mediha Lüle, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını, yapılanın işkence olduğunu söyledi. Sürücü ise, köpeğin kendisine saldırması üzerine böyle bir yol denediğini ileri sürdü. Sürücünün bu iddiasına rağmen, Kangal köpeğin yanına yaklaşmasına rağmen sürücüye tepki vermediği görüldü.

Bir haberden dönen DHA muhabir ve kameramanı da olanları başından itibaren görüntüledi. Bunu farkeden sürücü, görüntüsünün alınmasına kızarken, "Ülkede başka haber mi kalmadı? Bu mu haber?" sözleriyle tepki gösterdi. Mediha Lüle'nin yola devam etmesine izin vermeyeceğini ve gerekli adli işlemleri başlatacağını açıklaması üzerine, köpeğin kendisine ait olmadığını söyleyen sürücü, köpeğin sahibini yanına çağırdı. Traktörle olay yerine gelen köpeğin sahibi de, köpeği kendisinin arkadaşına hayvanlarını koruması için verdiğini, ancak böyle bir yöntemle götüreceğinden haberinin olmadığını belirterek o da tepkisini dile getirdi. Sahibi, köpeğin minibüsün arkasından çözüp, traktörünün römorkuna bindirerek evine götürdü.