Merkez Nilüfer İlçesi'nde oturan avukat Dilruba Uslu Koyuncu, 5 ay önce sokakta gezen yavru köpek ile annesini alarak, oturduğu sitede bakmaya başladı. Yaklaşık bir ay önce 1.5 yaşındaki yavru köpek bir gün ortadan kayboldu. Ertesi gün sitede sekerek yürüyen ve kanlar içersindeki köpeği bulan Koyuncu, veterinere götürdü. Veterinerin hayvanın genital bölgesinde yırtık olduğunu belirtip, tecavüz edildiğini söylemesi üzerine Koyuncu, sitedeki güvenlik kamerasını inceledi. Tanımadığı bir kişinin sevme bahanesi ile köpeğe yanaşıp daha sonra iple bağlayarak çıkardığını gördü. Koyuncu, polise giderek şikayette bulundu.

Aynı kişinin tekrar gelebileceğini düşünerek evinin balkonunda bekleyen Koyuncu, iki hafta önce 35- 40 yaşlarında bir kişinin tecavüze uğrayan köpeğinin yanına gelip sevmeye başladığını görünce polis haber verdi. Ekiplerin gözaltına aldığı F.T., yöneltilen suçlamayı kabul etmeyince serbest bırakıldı.

Türkiye'de hayvana karşı işlenen suçlara sadece para cezası verildiğini söyleyen avukat Koyuncu, "Maalesef hayvan hakları yok. Hayvana karşı yapılan suçlarda en üst sınır 500 lira para cezası. Bu yasaların bir an önce değişmesi lazım. Köpeğimin psikolojisi bozuldu. Erkek birini gördüğü zaman kaçıyor. Sinir bozucu bir olay ile karşı karşıyayız" diye konuştu.