Son günlerde Tire ve Bayındır Ovası'na dadanan "Trafo hır­sızları" 20 gün içinde 5 adet tarımsal sulama trafosu ile toplam 600 kilo bakır
kablo çaldı. TEDAŞ yetkililerine adeta yaka silktiren hırsızları dur­durmak için bölgede jandarma geniş güven­lik tedbirleri alırken, yöre köylüsü de gece ellerinde tüfeklerle "trafo" nöbeti tutmaya başladı. Tire ve Bayın­dır Ovası'na tarımsal sulamada hayat veren trafoların son günlerde kimliği belirsiz kişilerce akıl almaz yöntemler geliştirilerek, çalındığı bildirildi. Çalınan trafo ve bakır kabloların TEDAŞ A.Ş Gediz Elektrik Dağıtım İI Müdürlüğü'ne toplam maliyetinin şimdiden yaklaşık 90 bin lirayı aştığı öğrenildi.

Profesyonel işi

Tire ve Bayındır ilçelerinden so­rumlu TEDAŞ A.Ş Gediz Elektrik Dağıtım îzmir ti Müdürlüğü yetkilile­ri, Mahmutlar, Tokatbaşı, Küçükkale, Çatal ve Çırpı'da çalınan trafola­rın sadece içinden bakır malzemeleri­nin ve kablolarının alındığını belirte­rek, "Trafolar direklere yaklaşık 80 adet cıvata ile en sağlam şekilde monte ediliyor. Gerçekleştirilen hır­sızlıklar ciddi anlamda profesyonel bir ekip işi. Trafoların her bi­rinde 34 bin 500 volt elektrik, akımı mevcut. Buna rağmen .  hırsızlar izole eldivenler kulla­narak, kısa sürede trafoları susturuyorlar" şeklinde ko­nuştular.
Bugüne kadar yaşanan trafo hırsızlıklarının televizyonlarda maç saatleri ve "Kurtlar Va­disi" gibi reyting alan prog­ramlar sırasında yaşandığını belirten Bayıdır Tokatbaşı köyü sakinleri, hırsızlar yü­zünden her gece köy halkı olarak teyakkuzda oldukları­nı ifade ederek, bölgedeki stratejik noktalara bir an önce MO-BESE kameraları kurulmasını istedi.