KPSS soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı. İddiaya göre, eski ÖSYM başkanları Ünal Yarımağan ve geçtiğimiz günlerde görev süresi dolan Ali Demir'in soruşturma kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi için adliyeye çağrıldı. İki eski başkanın da haftaya savcıya gidip ifade vermesi bekleniyor.

2010 yılındaki KPSS sınavının usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve 32 kişinin tutuklandığı soruşturma ÖSYM'ye sıçradı.

Milliyet'in haberine göre, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, sınavın güvenliğinden sorumlu oldukları gerekçesiyle, dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ile görev süresi geçen günlerde dolan eski başkan Ali Demir'i, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermeleri için adliyeye çağırdı.

UYAP üzerinden SMS'le adliyeye davet edilen Yarımağan ve Demir'in, gelecek hafta savcıya ifade vermeleri bekleniyor. Yarımağan'ın, sınav güvenliğini sağlayamayarak "görevi ihmal"le suçlandığı belirtildi.

Demir'e yönelik suçlama ise, soruşturmayı bir dönem yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan'ın, sınav kitapçıklarının imha edilmesine ilişkin verdiği emri uygulamasına ilişkin. Yasaya aykırı olmasına karşın emiri yerine getiren Demir'in, görevini kötüye kullandığı öne sürülüyor.