Tutuklama istemli sevk tutanağında YÖK Denetleme Kurulu, Jandarma Kriminal, Emniyet Bilişim Uzmanlığı, TÜBİTAK ve MASAK raporlarına göre atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi oluştuğunu ileri sürüldü. Sevk tutanağında örgütlü bir şekilde eylemin gerçekleştirildiği, tespit edilen örgütün yapısı, sahip olduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaç suçları işlemeye elverişli olduğunun görüldüğü savunuldu.

Soruşturmaya konu eylemde suçun kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırıcılık olarak nitelendiğinin belirtildiği sevk yazısında, mağdurun kamu olduğu ve cevap kağıdının resmi belge niteliğinde olduğu kaydedildi. Adayların önceden elde ettiği iddia edilen sorular ile gerçek durumlarını değil gerçek olmayan bir durumu cevap kağıdına işlendiği için resmi belge olan cevap kağıdının da içerik itibarı ile sahte belge haline geldiği öne sürüldü.

Tutuklama istemli sevk tutanağından şüphelilere suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlamaları yönetildi.