Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın geleneğini yerine getirerek Evren Paşa İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Eren Ayan'a koltuğunu bıraktı. Küçük Başkan, okuluna yönelik çeşitli isteklerde bulunurken işsiz olan babasının belediyeye işe alınması talimatını verdi. Başkan Karabağ küçük başkana babasının düzenli çalışmasıyla ilgili "sen sorumlusun" dedi. Evren Paşa İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Eren Ayan 23 Nisan'da Bayraklı Belediye Başkanlığı görevini Hasan Karabağ'dan devraldı. Okul birincisi Eren, ilk olarak okulun çeşitli tadilatları, fen labaratuarı ve çevre düzenlenmesi konusunda Başkan Karabağ'dan yardım istedi. Eren daha sonra işsiz babasının işe alınması için Destek Hizmetleri Müdürüne telefon etti. Babasıyla ilgili bilgileri müdüre ileten Eren, babasının pazartesi günü işe başlaması için talimat verdi.

Başkan'dan çocukluk anıları

Gelecekte avukat olmak istediğini söyleyen Eren'e Bayraklı Belediyesi'nin eğitim yardımlarını anlatan Başkan Karabağ, "Talatpaşa İlköğretim Okulu'nda okurken ben de başarılı ama biraz yaramaz bir öğrenciydim. Okulu üçüncü olarak bitirdim. Törende müdür bey yaramaz olduğum için bana ödülümü vermedi" dedi. Eren'i yaz döneminde Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde görmek istediğini söyleyen Başkan Karabağ, "Bayraklı büyük bir genç nüfusa sahip. Gençlerimizi spora yönlendirmek için çok çalışıyoruz. Seni yüzme kursuna gönderelim. Yaz dönemini spor yaparak geçir" diye konuştu. Başkan Karabağ'ın teklifini memnuniyetle kabul eden Eren arkadaşlarını da yüzmeye çağıracağını söyledi.

Çocuklarla beraber oldu

Başkan Karabağ daha sonra Sevgi Yolu'ndaki Atatürk Anıtı'na geçti. Bayraklı Kaymakamı Kaan Peker, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Salih Aslan ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın anıta çelenk sunmasını ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Başkan Hasan Karabağ resmi töreninin ardından Evren Paşa İlköğretim Okulu'nun Onur Mahallesi Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'ndaki gösterilerine katıldı. Çocuklarla birlikte olan Karabağ onların gösterilerini eşi Bahriye Karabağ ile birlikte izledi. Başkan, Bayraklı'da okullar arasında düzenlenen futbol turnuvasında 3. olan ve atletizmde 2. olan sporculara madalyalarını taktı.