Hal böyle olunca birbirinden farklı onlarca şirketin bir binada bulunmasıyla beraber firmaların bağlı olduğu personelleri yönetim ve kontrol konusunda pratik olması açısından yaka kartı kullanırlar. Personelle ilgili takip süreci ve güvenliğin en iyi şekilde olması adına günümüzde yaka kartları önemli iş görevi görmektedir.

Son yıllarda firmalarda personel sayısı artışı sebebiyle ister istemez güvenliğin sağlanabilmesi, birimlerin kontrolü ve birimlerde çalışan insanların birbirleriyle ara sıra görüşebildikleri ortak alanlarda en iyi şekilde izin takibi de yürütülebilmektedir. Örneğin, çalıştığınız birime bağlı olarak giriş yapabileceğiniz alanlar belliyse, yaka kartı üzerinde ilgili birime ait olduğunuzun da bilgisi veya bir ifadesi olması, mesai saatleri çerçevesinde izninizin de rahatlıkla gerçekleşmesinde etkilidir.


Ortak alanlar olarak okul, fuar alanları ya da organizasyon alanları, konser veya kurumsal firmalar en çok tercih edilen alanlardır. Bu alanlarda büyük ölçekli olarak yaka kartı kullanılması hem kolaylık hem de pratik bir tercih olmaktadır. Günümüzde en iyi şekilde yaka kartını takmak, iyi ve en doğru iş yeri verimliliğini sağlamak adına önemli bir adımdır.


İsim yaka kartları statünüzü karşı tarafa göstermek için de kullanılır. Günümüzde mıknatıslı ve boyuna asmalı şekide kullanılabilir modelleri tercih edebilirsiniz. Son yıllarda devlet kurumlarında da boyuna asmalı olarak tercih edilen bu yaka kartları ile ilgili olarak en doğru şekilde basım yaptırabilirsiniz. Yaka kartlarıyla beraber gerektiğinde personelin dış güvenliği, dışarıdan gelişi ve ofise girişiyle ilgili süreçlerde en iyi şekilde isim veya görevli kartı olarak yaka kartı sayesinde hızlıca personel girişini yapabilir. Günümüzde birçok girişlerde kimlik kartı olarak da bilinen bu kartlar sayesinde kıyafetlere takılabilir şekilde ya da yaka kartı biçimde basım yapılabilir olacaktır.