Dün alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu saat 21.00-21.40 arasında Lice kırsalına, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKK'ya ait sığınak ve silah mevzilerinin bulunduğu 11 hedef ateş altına alınarak imha getirildi. Görevlerini tamamlayan savaş uçaklarının emniyetli bir şekilde üslerine döndüğü öğrenildi.

OPERASYONUN ESAS AMACI ; HİNT KENEVİRİ TARLALARI VE YIĞINAKLANAN PATLAYICILAR

Diyabakır Valiliği tarafından Lice ilçesinde bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy, Elmadere, Oyuklu, Kutlu, Türeli, köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonları sürüyor. Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre ; operasyonun esas amacının hint keneviri tarlalarını yok etmek, uyuşturucu trafiğini engellemek, PKK'nın rant kapılarını kapatarak örgüte ağır bir darbe vurmak ve bölgede yığınaklanan patlayıcıları da bu kapsamda imha etmek olduğu belirtildi.

Operasyon bölgelerinde Diyarbakır'daki birliklerden zırhlı araçlar ile profesyonel birlikler de sevk edildi. Hava destekli devam operasyonda PKK'ya ait hedefler ateş altına alındığı öğrenildi.