Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği (YUNT-DER) Başkanı Mustafa Uyumaz, yaptığı açıklamada, Yuntdağı bölgesinde bulunan 63 köyde internet bağlantısı bulunmadığını belirterek, teknolojiden faydalanmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Köylerde yaşayan okul çağındaki çocuklar ile vatandaşların, şehir merkezindeki imkanlardan faydalanmalarını istediklerini kaydeden Uyumaz, "Çocuklarımızın internetten yararlanması, ödevlerini yapabilmesi, araştırmalara yönelebilmesi için bölgeye internet erişimi sağlanmasını talep ettik. Vatandaşlar da internet sayesinde yapabilecekleri bir çok işten mahrum. Bu nedenle dünyanın kullandığı interneti biz de köylülerimize kullandırmak istiyoruz. Türk Telekom Manisa İl Müdürlüğü'nden bu yönde çalışma yapmalarını talep ettik" dedi.

Türk Telekom Manisa İl Müdürü İsmail Uzel ise göreve geldiklerinde ilde ADSL hizmeti alamayan yerleri tespit ettiklerini belirterek, amaçlarının internetsiz köy kalmaması olduğunu belirtti.
Bununla ilgili çalışmalara başladıklarını ve küçük maliyetlerle internet erişimi sağlanabilecek bölgelere ADSL bağlantısı kurduklarını belirten Uzel, "Bunun dışında kalan ve yatırım gerektiren yerler için gerekli tespitler yapıldı. Manisa olarak bu konunda Türkiye genelinde önderlik yaptık. Sistem tahsisi yapılmasını bekliyoruz. Yatırım gerektiren yerlere talep olduğu taktirde 'TTNET 3G' modeli interneti götüreceğiz" diye konuştu. Türk Telekom Manisa İl Müdürlüğü Müşteri İlişkileri Müdürü İbrahim Turgut da söz konusu internet talepleriyle ilgili çalışmaların yapıldığını belirterek, "3G" modeli internetin kullanılıp kullanılamayacağıyla ilgili köylerde denemeler yaptıklarını, uygun kampanya fiyatlarıyla köylere bu hizmeti vereceklerini ifade etti.