Markanın kuruluş amacı ve sağladığı hizmet ne olursa olsun, hem sanal hem de gerçek ortamda hizmet verebilmesi için gerçek bir markaya sahip olması gerekmektedir. Kısacası iş yerinizi açmak için mutlaka şirketinizin ismine ait bir adet marka tesciline sahip olmanız gerekir. Bu belge olmadan satış yapamaz, herhangi bir yerde bu isimle bir işletme açamazsınız. Marka tescilleri, zaman zaman direkt yapılabileceği gibi zaman zaman da aracı firmalar sayesinde yapılabilmektedir. Bu tür firmalar, sizden talep ettikleri bilgiler ile birlikte gerekli yerlere başvururlar ve sonucunu size iletirler. Eğer ki gereken birimler marka başvurusunu incelemiş ve onaylamışsa, siz de istediğiniz yerde istediğiniz zaman satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Zaman zaman marka tescil sorgulamalarınızı internetten de yapabilirsiniz. Markatescilsorgulama.net, bu alanda profesyonel bir hizmet veren kuruluşlardandır. Tamamıyla gerçekçi sonuçları ekrana yansıtan sitemiz, ülke fark etmeksizin yapılan tüm başvuruları içermektedir. Dolayısıyla bulunduğunuz konum ne olursa olsun, sadece başvuru yapmış olmanız yeterlidir.

Piyasada güçlü bir yere gelmek için her zaman daha özgün ve daha orijinal markalar oluşturmak gerekir. Bir diğer firmaların adını kullanarak kesinlikle marka tescili alamazsınız. Bu tür durumlarda başvurunuz, tescil danışmanları tarafından otomatik olarak reddedilir ve değerlendirmeye alınmaz. İnternet sitemiz, tescil başvurusu yapacak kişileri bilgilendirmek amacıyla sitenin bir kısmını marka teliflerine ayırmıştır. Bu bölümlerde sizler için hazırlattığımız özel yazıları okuyarak telifler ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Unutmayın ki olan bir marka adına başvuru göndermek, zaman kaybından başka bir şey değildir. Marka nedir sorusuna da kısaca değinecek olursak, marka bir kuruluşun hizmet verdiği ünvandır. Ayrıca sitemizde marka tescil sorgulama işlemlerinize ek olarak patent sorgulama işlemlerinizi de hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.