Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'nın Bayraktepe bölgesinde bastıkları mayının patlaması sonucu silah arkadaşı Mustafa Altan ile birlikte şehit düşen İbrahim Özkıdır'ın ölüm haberi Gaziantep'teki yakınlarını yasa boğdu. Acı haberi askeri yetkililerden alan Özkıdır ailesinin fertleri gözyaşlarına boğuldu.

Iğdır'da vatani görevini yapan ve terhisine 3 ayı kalan 21 yaşındaki jandarma er İbrahim Özkıdır, silah arkadaşı Mustafa Altan ile birlikte devriye görevi yaparken mayına basması sonucu ağır yaralandı. Arkadaşının şehit olduğu patlamada ağır yaralanan Özkıdır, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

7 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜ

İbrahim Özkıdır'ın şehit olduğu haberini alan yakınları ile komşuları da Özkıdır ailesinin evine gelerek taziye dileğinde bulundu. Oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan, yakınları ve komşularının yardımıyla ayakta duran baba Alo Özkıdır, "4 erkek 3 kızım var. İbrahim 7 çocuğumun en küçüğüydü. 2 ay önce izne gelmişti ve hasret gidermiştik. Son olarak pazar günü telefonla görüştüğümüzde durumunun iyi olduğunu ve 3 ayı kaldığını söyledi. Biz de kendisine dikkat etmesi tavsiyesinde bulunduk. Bugün bu patlamayı duyunca ve ardından İbrahim'in şehit olduğunu öğrenince şoke olduk. Oğlum şehit oldu, Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

Şehit er İbrahim Özkıdır'ın, naşının bugün Gaziantep'e getirileceği ve düzenlenecek cenaze töreni sonrası toprağa verileceği bildirildi.

BİR ATEŞ DE ADANA'YA

Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylasının Bayraktepe kesimindeki tarihi kalenin yanında bastıkları mayının patlaması sonucu Jandarma Er İbrahim Özkıdır ile birlikte şehit olan Jandarma Er Mustafa Altan'ın Adana'nın Yumurtalık İlçesi'ne bağlı Yahşiler Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Şehit olan diğer Jandarma Er İbrahim Özkıdır'ın ise Kahramanmaraş nufusuna kayıtlı olduğu ve ailesinin Gaziantepte oturduğu belirlendi.

AİLEYE ACI HABER VERİLDİ

Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası Bayraktepe kesimindeki tarihi kalenin yanında bastıkları mayının patlaması sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Er Mustafa Altan'ın Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi Yumurtalık Mahallesi'ndeki ailesine askeri yetkililer tarafından saat 20.00 sıralarında verildi. Acı haber üzerine sinir krizi geçiren anne Latife Altan'a hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine Türk bayrağı asılması ardından baba Ramazan Altan ve anne Latife Altan, taziyeleri kabul etti. Evin tek erkek çocuğu olan ve 18 yaşında bir kız kardeşi olan Mustafa Altan'ın cenazesinin sabah saatlerinde İncirlik Hava Üssü'ne getirilmesi ve öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreni sonrası köy mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.