Euro Diamond olarak isteğe göre tasarım ve üretim yaptıklarını söyleyen Euro Diamond Yönetim Kurulu Başkanı Abit Malgaz, son dönemde maneviyata yönelik taleplerin arttığına dikkat çekti. Her dine yönelik objeleri altın, pırlanta ve değerli taşlar kullanarak ürettiklerini belirten Malgaz, "Mücevherden dini objeler üretiyoruz. Vatikan ve Romanya'dan altığımız sipariş üzerine pırlanta ve yakuttan oluşan bir haç ürettik. Aynı şekilde altından Kuran kabı, tespihimiz var. İsviçreli musevi bir müşterimiz bizden 'şaday' talep etti. Ayrıca altından Buda heykeli de tasarladık" dedi. Siparişlere göre her türlü tasarım ve imalat yaptıklarını anlatan Abit Malgaz, el işçiliğinin dini sembollere daha çok yakıştığını ifade etti. Malgaz, "Bu objeler tek tek elde üretiliyor. Özel tasarım el işçiliği tespihin, haçın, şadayın bir ikincisi yok" diye konuştu.

1965'te kuruldu
Şirketlerinin 1965 yılında babası Fevzi Malgaz tarafından Mardin'de kurulduğunu belirten Malgaz, "1983 yılında İstanbul'a geldik. Kapalıçarşı'da Euro Diamond markasıyla toptan mağazası açtık" dedi.
Ardından Laleli'ye de mağaza açtıklarını ifade eden Malgaz şöyle devam etti: "Şu anda bir Altınakar, beş tane de Euro Diamond mağazamız bulunuyor. Bunlardan birisi de Dubai'de. Ayrıca yurtdışında 16 satış noktasına ulaştık. 2015'e kadar hedefimiz 8 Altınakar, 15 Euro Diamond mağazasına ulaşmak. Dünyadaki satış noktalarımızı artırmak istiyoruz."
Şu anda dünyanın pek çok ülkesine tasarım gerçekleştirdiklerini ifade eden Malgaz, "Biz el işçiliğiyle üretim yapıyoruz. Yapılmayanı yapmayı, tasarlamayı amaç edindik. Pırlantalı ürünlerimiz, zümrüt, safir, yakut ve topaz gibi doğal taşlarla süsleniyor. Firma prensibi olarak sentetik veya zircon taş üretimimiz yok" dedi.
Öte yandan yurtdışı fuarlarda profesyonel mücevherat alıcılarıyla buluştuklarını söyleyen Malgaz, "Bunlardan bazıları New York, Münih, Madrid, Moskova, Kiev, Selanik'te düzenlenen fuarlar. Mücevheratın A'dan Z'ye kadar olan bütün aşamalarını kendi bünyemizde üreten bir firmayız" dedi. Malgaz, kısa bir süre önce Venedik'te bir fuara katıldıklarını ve Rus alıcılarla önemli bağlantılar yaptıklarını anlattı.

Milliyet