Muş'ta bugün saat 13.35'te Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Muş'un yanı sıra Erzurum ve Ağrı'da da hissedilen deprem, Bulanık ilçesi'ne bağlı Sultanlı Köyü'nde 20 evde hasara yol açtı. Köyde yıkılan 5 ahırın enkazı altında kalan küçük ve büyük baş hayvanlar telef oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 5.0 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Bulanık İlçesi Sultanlı Köyü olduğunu açıkladı. Saat 13.35'te yerin 5 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Muş'un yanı sıra Erzurum ve Ağrı'da da hissedildi. İlk tespitlere göre depremde önemli hasar olmadı.

20 EV HASAR GÖRDÜ


Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan, 107 hane ve yaklaşık 1000 nüfuslu Sultanlı Köyü'nde yaklaşık 20 evde hasar meydana geldi. Köyde 5 ahır yıkıldığını ve hayvanların göçük altında kaldığını belirten Köy Muhtarı İbrahim Çiligel, şöyle dedi:

"Yer yerinden oynadı. Evlerin duvarları çatladı. Büyük bir korku ile kendimizi dışarı attık. Çok şükür tamemen yıkılan ev yok. Can kaybı ve yaralının da olmaması bizi sevindirdi. Yıkılan ahırların altında kalan hayvanları kurtarmaya çalışıyoruz."

Depremden hemen sonra Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez ile Belediye Başkanı BDP'li Ziya Akkaya, köye giderek incelemelerde bulundu. Hafif kar yağışının olduğu bölgede yolun kapanmaması için ilçe Özel İdaresi karla mücadele ekipleri sürekli çalışıyor.