Matematik kuşkusuz ki ilkokuldan bu yana büyük bir çoğunluğumuzun baş düşmanıdır. İlkokuldan başlayan bu süreç, üniversite hazırlıkta ve KPSS'de daha da zorlu bir hale gelir.

Kimimiz ilk matematik öğretmenimizi bir türlü sevemez derse ısınamazken, kimimizin sorunu ise matematik zekaya sahip olamamamızdır.

Ama matematik zannettiğimiz kadar zor bir ders de değildir. Yeter ki kafamızdaki önyargıları yıkalım. Çünkü küçüklükten bu yana bir matematik korkusu ile büyür hep yapamayacağımızı düşünürüz. Ama sınavları geçmek ve kazanmak istiyorsak matematikle aramızı iyi tutmaktan başka çaremiz de yoktur.

Güzel bir anlatım sıkı bir çalışma ile matematiğin üstesinden gelmek de mümkündür. Peki nasıl üstesinden geleceğiz bu matematiğin?

Öncelikle kendinize konu anlatımlı bir video seçin. Örnek soru çözümlerini izleyin ve kendiniz de birkaç soru çözmeye çalışın. Kendinize soru bankası edinin ve oradan da çalıştığınız konu ile ilgili örnekleri çözmeye başlayın.

Örneğin ilk olarak üslü sayılar ile işe başlayabilirsiniz. Önce konunun anlatımını izleyin. Daha sonra üslü sayılarla ilgili soru çözümlerine bakın. Daha sonra da soru bankasından benzer örneklerle konuyu pekiştirin.

Unutmayın, eğer hırslı ve inatçı olursanız başaramayacağınız hiçbir şey yoktur.