Kanal A'da yayımlanan A Politik programına katılan Nasuh Mahruki, yaptığı konuşmada "devran dönecek, hükümet vatana ihanetten yargılanacak" şeklinde konuşmuştu.

Mahruki'nin bu sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları hemen harekete geçmiş ve Mahruki hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İfade için adliyeye çağrılan Mahruki, eşi ve avukatıyla birlikte adliyeye giderek ifadesini verdi.

Mahruki ifadesinde, bu sözleri ilk defa kendisinin söylemediğini belirterek, Daha önce de Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Albay Ümit Yalım söylemişti. MHP Milletvekili Ümit Özdağ ve bazı gazeteciler de beyanlarında adaların kaybedilmesinin vatana ihanet suçu oluşturacağını söylemişti” dedi.

Anayasal çerçevede görüşlerini söylediğini anlatan Mahruki, olayın çarpıtılmasının kendisini üzdüğünü ve söylemediği şeylerin başka türlü anlaşılmasından dolayı rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Mahruki daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı: "Savcıya yargının normalleşeceğini kast ettiğim ve savcıya izah ettiğim halde 'devran değişecek' dedim diye Sulh Ceza Hakimliği'nden tutuklama istedi. Savcı Cumhurbaşkanı'na tehdit iddiasına 'devran değişecek' sözüme takılıp FETÖ'cü ağzı diye tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Pes!"

KARAR BELLİ OLDU

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Mahruki için karar belli oldu. Mahruki, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.