Sabah gazetesinin usta kalemlerden Nazlı Ilıcak'ın akşam saatlerinde gazetedeki görevine son verildi. Hükümet ve Cemaat arasındaki tarışmalarda hükümeti destekleyen Sabah gazetesinde Ilıcak, daha çok cemaatten yana olan yazıları ile dikkat çekiyordu. En son yolsuzluk konusunda da 3 Bakan istifa etmeli diyen Ilıcak'a gazete yönetimi, 'fikir ayrılığı'nı gerekçe göstererek yollarını ayırdı.

ILICAK'TAN İLK AÇIKLAMA

İşine son verilmesinin ardından Oda.tv'ye açıklama yapan Nazlı Ilıcak, "Sabah gazetesinin işime son verdiği doğru. Bugün itibariyle gazeteyle ilişkim kesildi. Gerekçe olarak aramızdaki fikir uyuşmazlığı gösterildi. Gazete yönetimi aramızda fikir uyuşmazlığı olduğuna dair bir kanaat besliyor. Sabah gazetesi son dönemde manşetlerinde benim yazdıklarımdan, görüşlerimden farklı bir tavır alıyor. Görevime son verilmesinde bunun etkili olduğunu sanıyorum.Bunu ilk kez yaşamıyorum. Daha önce de başıma geldi." dedi.

KOVULAN MESLEKTAŞINA MORAL VERMİŞTİ


Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Metehan Demir görevden alındığında Nazlı Ilıcak Demir'e teselli tweet'i atmıştı. Ilıcak Demir'e attığı tweet'te ,"Parametreyi severek seyrediyorum Bizim meslekte böyle durumlar olur Patronların iki dudağı arasıdayız.Malum örgütsüz basın!" demişti.

Ilıcak aynı zamanda CNN Türk'te yayınlanan 'Dört Bir Taraf' programında da yorumcu olarak yer alıyor.