Belediyenin bu uygulaması MHP'nin tepkisine neden oldu. Balıkesirli vatandaşlar ise özellikle sosyal medya aracılığıyla yazının kaldırılmasını eleştirdi.

MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının kaldırılmasını kınadı. Atıcı şunları söyledi:

"Türkiye genelinde AKP hükümetinin uygulamaları millet olarak hepimizi utandırmaya devam ediyor. Bir yandan 'çözüm süreci' Türkiye'yi hızla bölünmeye sürüklerken, öte yandan da tüm milli değerlerimizin aşağılanması bir utanç tablosu olarak tarihe geçiyor. Türk ve Atatürk'e ait tüm değerlerimiz alaşağı ediliyor. Andımız kaldırıldı, okullarımızda artık Atatürk köşeleri yok. 'T.C'ler kaldırılıyor. Buna rağmen hala Türk Milleti'ni var eden tüm değerlere saldırmaya devam ediyorlar. Kuvay-i Milliye'nin başkenti şehrimizde 'Ne Mutlu Türküm diyene' yazısının kaldırılması, bizi ve tüm Balıkesir halkını kahretmiştir. Bu hareket Balıkesir halkına karşı saygısızlık, Kuvay-i Milliye kahramanlarımıza karşı vefasızlıktır. Kuvay-i Milliye şehitlerimizin ve Türkiye'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün kemikleri sızlamıştır. Olayı Balıkesir halkı adına kınıyorum. O yazı mutlaka eski yerine asılmalıdır."

İHANET SUÇLAMASI

Balıkesir'in eski Belediye Başkanı İsmail Ok da yaptığı açıklamada uygulamayı 'ihanet sürecinin devamı' diye niteleyerek şöyle konuştu:

"Eski hal binasının meydanında bulunan, Türk devletlerini temsil eden bayrakların 3 ay önce kaldırılması ile başlayan süreç ne yazık ki devam ettirilmektedir. Milli Kuvvetler Caddesi girişinde bulunan 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının kaldırılmış olması, şahsım ile birlikte Balıkesirli hemşehrilerimi ve yüce Türk Milletini de derinden üzmüş ve yaralamıştır. Ülke genelinde devam eden ihanet sürecinin Balıkesir ayağının da Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilmiş olmasına halkımızın gerekli cevabı vereceğinden şüphem yoktur."

BELEDİYE: ARIZALANIYORDU BU NEDENLE SÖKTÜK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise ışıklı 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının bir yıldır süren arızalanmalardan kaynaklı olumsuzluk nedeniyle söküldüğü, yerine ay yıldızlı Türk bayrağının yer aldığı tak asıldığı bildirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Şehir merkezindeki en büyük ana arter olan Milli Kuvvetler Caddesi'nin girişlerinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün veciz sözü, 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' yazısı maalesef yaklaşık bir yıldır süren arıza nedeniyle harflerde ve değişik bölümlerde sönmeler yaşandığı için, meydana gelen olumsuzluğun giderilebilmesi için sökülmek zorunda kalınmıştır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'nca şehrimizin değişik bölümlerinde uygulanan çalışmalar ile kente yeni bir estetik çehre kazandırılmaktadır. Bu kapsamda Milli Kuvvetler Caddesi'nin her iki girişine de özel olarak tasarlanan, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı Türk bayrağımız konulmuştur. Önceki yazılı levhanın kendine özel teknik özellikleri nedeniyle uzun zamandır devam eden arızalanmasından dolayı yaşanan olumsuzluklar böylelikle önlenmiş, yazı sökülmek zorunda kalınmış, bunun yerine büyük ebatlarda ve tamamen özel tasarlanan led ışıklarla donatılı şanlı Türk Bayrağımız konuşlandırılmıştır. Ayyıldızlı bayrağımız şehrimizi süslemeye, semalarımızda da nazlı nazlı dalgalanmaya devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir'imizi daha da güzelleştirmek, halkımızın refahı ve mutluluğu için de hizmetlerimize var gücümüzle devam edeceğiz."