Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Nedim Şener hazır bulundu. Duruşmayı, Şener'e destek vermek üzere adliyeye gelen çok sayıda basın mensubu da izledi. Mahkeme heyeti, suçun kasıt ve unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Şener'in beraatine karar verdi. Şener daha sonra cezaevine geri götürüldü.
Çıkışta açıklama yapan gazeteci Ayşe Önal, "Hayatımız mahkemelerde geçiyor. Hrant'ın duruşmaları, Nedim'in duruşması. Bir kez daha arkadaşlarımızın suçları tanımlanamadan, niçin içeride oldukları bilinmeden, tutukluluk hallerinin devamlarını protesto ediyoruz. Bugün özellikle Nedim için buradayız. Suçunun derhal tanımlanmasını ve serbest olarak yargılanmasını istiyoruz" dedi.

CHP'den milletvekili adayı olan Şafak Pavey de, "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmesine göre bir insan suçu belli olmadan tutuklanamaz. Nedim her zamanki gibi güler yüzlülüğü, zarifliği ile mahkemede. Bu yüzden salonda hiçbir zaman sıkıntılar yaşanmıyor ama bunu kabul etmek zorunda değil. Onun için biz buradayız. Hep beraber bu hukuksuzluğa karşı durmaya çalışıyoruz. Beraat kararı her zamanki gibi onu da, bizi de çok keyiflendirdi. Nedim'in suçsuzluğu tek tek kanıtlanıyor. Bu çok umut verici ama tutuklu bulunması umut veren bir durum değil" diye konuştu.

Nedim Şener'in annesi Hüsniye Şener ise, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün çok mutluyum. Çocuğumun suçlu olduğuna ben inanmıyorum. Bu davadan beraat etti, inşallah diğer davalardan da beraat edecek. Adalete güveniyoruz" ifadelerini kullandı.
Nedim Şener'in eşi Vecide Şener, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.