Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu İncirlik Parkı'nda 10 Ocak Cuma günü durdurulan iki otobüs polis ekiplerince durduruldu. Otobüslerde yapılan aramalarda, bixi makineli tüfek, doçka uçaksavar ve kanas keskin nişancı tüfeği mermisi ele geçirildi. Merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili mahallesindeki Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ne çekilen otobüslerde metal kasalar içindeki mermilerle ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa'dan Adana'ya getirilen mühimmatla ilgili Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadesi alınan şüphelilerden 5'i cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Bugün öğleden sonra adli mercilere sevk edilmek için merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesindeki Adli Tıp Birimi'ne sağlık kontrolüne getirilen 2 şoför ile 1 firma sahibi için geniş güvenlik tedbiri alındı. Polis, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için onları uzaklaştırdı. 3 kişinin ifadesi TMK'nın 10'uncu maddesiyle yetkili Adana Cumhuriyet Savcılığınca yürütülüyor.

Bu arada, otobüslerdeki aramalar sırasında basına sızdırıldığı ileri sürülen mühimmat fotoğrafıyla ilgili tutanakta imzası olan Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı T.E. ile Teknik Büro'da görevli 2, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden ise 3 polis memurunun görev yerlerinin değiştirildiği öğrenildi.