Muğla Köyceğiz'deki Kaunos Harabeleri'ne ev sahipliği yapan 550 nüfuslu Çandır Köyü, eğitimden hastaneye tüm ihtiyaçlarını sal ve teknelerle karşıya geçtikleri Dalyan İlçesi'nden karşılıyor. Köydeki çocuklar da okula gidebilmek için tekne ve sallarla karşıya geçiyor.Köy halkı, kendilerini Dalyan'a bağlayacak olan 35 metre uzunluğunda bir köprü yapılması talebinde bulundu. Çandır Köyü sakinleri, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, köydeki çocukların 3 kilometre uzaklıktaki okullarından alınıp, 40 kilometre uzaklıktaki bir başka okula götürüleceği iddiasını da ortaya koydu.

Çocuklarının 1.5 saat yol yapıp Hamitköy'deki okula gitmesine karşı imza kampanyası başlatan Çandır Köyü sakinleri "Bize, 'Siz eski durumunuzdan şikâyetçi oldunuz, basına haber verdiniz. Şimdi bunların acısını çekiyorsunuz' diyorlar. Böyle şey olur mu? Çocuklar, her sabah saat 08.00?de teknelerle karşıya geçiyor, akşamüstü yine aynı şekilde geri geliyor. Hava kötü olunca çocukları okula göndermiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

'Son karar Valiliğin'

Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Köylülerin konuyla ilgili yazdığı dilekçeyi Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdik. Şu an yazışmalar sürüyor" dedi. Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacık da, Taşımalı Eğitim Yönetmeliği'nde, "Alternatif bir taşımacılık yapılamıyorsa deniz taşımacılığı yapılabilir" maddesi olduğunu belirterek, "Hamitköy'e karayolu ile taşıma olanağı olduğu için öğrencilerin bu yıl Hamit-köy'e gitmesi kararlaştırıldı. Bu konuda da geri dönüş olabilir ancak onun karar verme mercii Valilik" dedi.