Yaklaşık 17 milyon ilk ve orta öğretim öğrencisi, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının tamamlanmasıyla karne aldı. Karnedeki notları iyi olan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşadı.

Öğrenciler, öğretmenlerinin verdiği karneleri büyük bir dikkatle inceledi. Çoğu öğrenci notlarının güzel olması sebebiyle mutluluk yaşadı. Bazı öğrenciler ise karnelerindeki kırık notlar sebebiyle yaz tatiline buruk başladı. Okulların kapanması sebebiyle arkadaşlarından ayrılan öğrenciler üzüntülerini dile getirdi. Başarılı öğrenciler, zayıf notu bulunan arkadaşlarına daha çok çalışmalarını tavsiye etti.

‘ÇOCUĞUNUZU BAŞKASIYLA KIYASLAMAYIN’

Topkapılı Mehmet Bey İlköğretim Okulu 4.sınıf öğretmeni Alpay Daras, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı’nı hiçbir öğrencisinin başına bir şey gelmeden, kazasız belasız atlattıkları için sevinçli olduklarını söyledi. Çocukların çok değerli varlıklar olduğunu hatırlatan Daras, “Şüphesiz çok çalışan öğrencilerimiz oldu. Yaşlarının küçük olmasından dolayı kendisini oyuna veren öğrencilerimiz oldu. Onlar oyun çocukları. Biz öğrencilerimizin hepsini çok seviyoruz. Onlar bizim için çok değerli." dedi.

Velileri kendi çocuklarını başkaları ile kıyasmamaları yönünde uyaran Daras, “Her çocuk kendi adına nadide bir güldür. Kendi çocuklarıyla gurur duysunlar. Karne bugün var yarın yok. Bunlar geçici şeyler. Çocukların sağlığı sıhhati her şeyden daha önemli. Çocukların karneleri ne olursa olsun onları olumlu yönde motive etsinler” tavsiyelerinde bulundu.