BirGün’den Burcu Cansu’nun haberine göre, olaylı kitabın dağıtımı Nilüfer’deki Cavit Çağlar Ortaokulu’nda gerçekleşti. Okul Müdürü Nurettin Köksal, ‘yazarı Seyda Muhammed Konyevi’yi tanıdığı’ gerekçesiyle kitabın dağıtılması talimatını verdi.

7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine dağıtılan kitapta çocuklar ve yetişkinler için hayli sorunlu ifadeler olduğunu öğretmenler fark etti. Bunun üzerine kitabın toplatılmasını isteyen öğretmenlerle müdür Köksal arasında tartışma çıktı. Köksal, “Milli Eğitim’in onayı var mı” sorusuna, “Yazarını tanıyorum” yanıtını verdi.

Öğretmenlerin bu cevapla tatmin olmaması sayesinde kitap apar topar öğrencilerden geri alındı. Bu sırada iddiaya göre müdür Köksal öğretmenleri de ‘dinsizlik’le suçlayıp, “Siz de kaynak kitap aldıramazsınız” tehdidinde bulundu.

Müdür Köksal’ın ısrarla savunduğu kitaptaki ifadelerse tüyler ürperten cinsten. Hayvanlarla ve ölülerle cinsel ilişkiyi ‘olağan’ bir şey olarak sunan kitap, buna karşılık hangi durumlarda orucun bozulup bozulmayacağını irdeliyor.

‘İlişkide sorun yok, ya oruç bozulursa?’

12-13 yaşlarında çocuklara dağıtılan kitaptaki sorunlu ifadelerden bazıları şöyle:

* “Herhangi bir hayvan veya ölü ile cinsel ilişkide bulunarak ya da istimna ile menisi akan kimsenin orucu bozulur, yalnız kaza gerekir.

* Cinsi arzuyu tam tatmin etmek. İster cinsi ilişkide bulunan (etkin), ister bulunulan (edilgen) olsun cinsi ilişkide bulunanlara kefaret orucu tutmaları gerekir. Bu ilişkide boşalma olmasa da temasın gerçekleşmesiyle suç gerçekleşmiş olur. Ancak temas edilenin yaşayan şehvet duyulabilecek bir yaşta olması şarttır. Eğer bir kadın kendisini küçük çocuk ya da deli ile ilişkide bulunmak için teslim ederse yine kefaret orucu gerekir.

* Unutarak yemek, içmek ya da cinsel ilişkide bulunmak orucu bozmaz. Oruçlu olduğu halde unutarak yiyip içen kimse, orucunu tamamlasın. Onu yedirip içiren ancak Allah’tır. Cinsi ilişkide aynı manadadır. İlişki sırasında oruçlu olduğunu hatırlayan, hemen ilişkisini çeker. Eğer hatırladıktan sonra, beklerse orucu bozulur. Sabah vaktı girmiş olma korkusu ile kendini çekse de sabah vakti girdikten ve kendini geri çektikten sonra, menisi aksa bir şey lazım gelmez.”

‘Akraba tacizi’ iddiası

İddialara göre okulda müdür Köksal’a duyulan rahatsızlık bunla da sınırlı değil. Okula gelen bir akrabasının öğrencileri taciz ettiği ve birçok velinin de şikayetçi olduğu iddia edildi.

Köksal’ın velilerin şikayetlerini geri çektirdiği, ancak yine de bir ailenin olayı mahkemeye taşıdığı ve Köksal’ın akrabasının taciz suçlamasıyla tutuklandığı öne sürüldü. Müdür Köksal’ın bu duruma karşı öğrencileri suçlayarak “Öğrencinin eteği kısaysa aranıyor” dediği savunuldu.