Buna göre öğrencilerin beslenmelerine daha da özen gösterilecek. İlköğretimde okuyan çocuklara mutlaka sıcak yemek çıkartılacak. Zorunlu sebepler dışında kuru gıda verilmeyecek. Yemeklerin hazırlanmasında ve sunulmasında besin değeri korunacak.

Bakanlık, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında taşıma hizmetlerinin etkili şekilde yürütülmesi, gerekli verilerin e-Okul sistemine işlenmesi ve iller arası birlikteliğin sağlanması amacıyla genelge yayımladı. 'Taşımalı İlköğretim Uygulaması' konulu genelgede, yatılı ilköğretim bölge okullarının 1-5. sınıflarında okuyan öğrencilerin tamamının taşımalı ilköğretim kapsamına alınacağı, ulaşım sorunu bulunan yerleşim yerlerindeki öğrencilerin taşınması amacıyla ilgili birimlerle işbirliği yapılarak ulaşımın sağlanması için valiliklerce gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi. Taşıma merkezi ilköğretim okullarında, öğrencilere öğle yemeği verileceği hatırlatılarak, taşıma giderleri mahalli imkânlarla karşılanarak okullara taşınan öğrencilere de yemek verilebileceği ifade edildi. Genelgeye göre, taşımanın ekonomik olmasını sağlamak amacıyla aynı güzergâhta bulunan yerleşim birimlerinde birleşim yapılarak öğrencilerin tek araçla götürülmesi için taşıma ihalesi tek ihale şeklinde değerlendirilecek. Taşıma maliyetlerindeki izahı mümkün olmayan fiyat farklılıklarının ortadan kaldırılması amacıyla yaklaşık maliyet tespitinde 'örnek yaklaşık maliyet tespit formülü' esas alınacak. Ayrıca yaklaşık maliyet üzerinden artırım yapılmayacak.

Öğrencilere mutlaka sıcak yemek verilecek. Zorunlu sebepler dışında kuru gıda verilmeyecek. Yemeklerin hazırlanmasında ve sunulmasında besin değerinin korunmasına ve hijyene gerekli özen gösterilecek. Aylık yemek tabldot listesinin hazırlanmasında sağlık müdürlükleriyle koordineli bir şekilde çalışılarak diyetisyen takviyesi alınacak. Diyetisyen olmaması halinde kız meslek liselerinin gıda teknolojisi öğretmeninin de bulunacağı komisyon tarafından hazırlanan listeler taşıma merkezi okul ile ilçenin internet sayfasında yayınlanacak. Yemeklerin kalitesi ile aylık tabldot listesine uygun verilip verilmediği ve taşıma yapan araçlar taşıma merkezi okullardaki nöbetçi öğretmenler tarafından kontrol edilerek nöbet defterine işlenecek.