Ankara'da bir öğretmenin de öğrencisinin "insanlar maymundan mı geldi?" sorusuna yanıt verdiği için müfredat dışı "Darwinizmi" anlatıp, insanların maymunlardan geldiğini söylemesi nedeniyle uyarı cezası aldığı ortaya çıktı. BDP'li Şerafettin Halis, bir ilköğretim 5. sınıf öğrencisinin "İnsanlar maymundan mı geldi?" sorusu üzerine Darwin teorisini anlatan öğretmen Süleyman Biçer'e verilen uyarı cezasını TBMM'ye taşıdı.
Halis, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya, Darwin teorisini anlatmanın suç olup olmadığını sordu. Bakan Çubukçu, Halis'e yanıt verdi. Darwin teorisinin, öğrencilerin düzeyinin üzerinde olduğu için 5. sınıf müfredatında olmadığını, bu konunun Fen ve Teknoloji Dersi öğretim programının 8. sınıf 1. ünitesinde yer aldığını belirten Çubukçu, "Ankara Valiliği'nce konuya ilişkin olarak, sözkonusu sınıf öğretmenin 5. sınıfı okuttuğu, bir velinin şikayeti üzerine iddialarla ilgili olarak kaymakamlık oluru ile muhakkik görevlendirildiği, muhakkik tarafından yapılan disiplin soruşturması sonucunda düzenlenen raporda; ders saatlerinde Darwinizmi anlattığı, çocuklara insanların maymundan geldiğini söylediği iddiası subuta erdiğinden, kınama ile cezalandırılması teklifi getirildiği, disiplin amirinin değerlendirilmesi sonucunda teklifin uyarma cezası olarak uygulandığı belirtilmektedir" dedi.
İlköğretim 8. sınıfta "Fen ve Teknoloji Dersi"nde canlıların evrimi anlatılırken, Darwin'in evrimin nedenini mutasyon olarak açıkladığı, ona göre mutasyon sonucu ortaya çıkan canlılardan güçlü olanların kaldığı, zayıf olanların yok olduğu belirtiliyor. Ardından da, "Mutasyonların sonucu meydana gelen canlıların çoğu ölür veya kısırdır. O halde bu olayda yeni türün oluşmasına engeldir. Ayrıca canlılar arasında geçit tür denilen örneğin insan ve maymun arasında böyle bir geçit canlıya rastlanmamıştır" deniliyor.