Kaymakam Ali Uslanmaz, bir tarafta okuma yazma bilmeyen vatandaşların bulunduğu bir ortamda okulları dışarıdan bitiren bayanlara kutladığını söyledi. Burhaniye Lisesi'nde düzenlenen açık lise birinci dönem sınavları öncesi yapılan törende başarılı bayanları kutlayan Kaymakam Ali Uslanmaz, okuma azmi gösteren Zuhal Türkoğlu ve Halime Vidinli'nin diğer bayanlara da örnek olmalarını istedi. İlçede okuma yazma kursları açmak için yoğun bir çalışma içine girildiğini bildiren Kaymakam Ali Uslanmaz, "Bir tarafta okuma yazma bilmeyenlerin bulunduğu bir ortamda Zuhal Türkoğlu ve Halime Vidinli okulları dışardan bitirerek örnek olmuşlardır. Kendilerini kutluyorum ve örnek olmalarını istiyorum" dedi.
Rahatsızlığı ve ekonomik nedenlerden dolayı lise birinci sınıftan ayrılmak zorunda kaldığını bildiren 52 yaşındaki Zuhal Türkoğlu, "Açık liseyi bitirdikten sonra açık öğretim fakültesi Sosyal Bilimler bölümüne kaydımı yaptırdım. Gençliğimden beri gazeteci olmak istiyorum. Okulu bitirerek bunu başaracağım" dedi. 2 kızının bulunduğunu bildiren Halime Vidinli de, "7. sınıfa kadar okuyabildim. Dışardan ilköğretim okulunu bitirdim. Şimdi de liseyi bitireceğim. Bu gün burada sınava giriyorum. Bu benim son sınavım olacak. Liseyi bitiriyorum. Büyük kızım Türk dili ve edebiyatı okuyor. Liseyi bitirdikten sonra ben de açık öğretime devam ederek öğretmen olmak istiyorum" dedi.
Düzenlenen ödül törenine kaymakam Ali Uslanmaz'ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakip Şağban, halk eğitim merkezi müdürü Karanfil Bilgin ve lise müdürü Ali Meral Yalçın ve öğretmenler katıldı.