ÖSYM Başkanı Ali Demir, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile Rixos Otel'de bir araya geldi; gündemdeki YGS'deki şifre iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, YGS'den sonra matbaadaki kapalı dönem sona ereceği için matbaadan basına verilecek bir kopya istendiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Matbaada çalışan arkadaşları basına verilecek bir soru kitapçığı hazırlamalarını söyledik. bu talimat üzerine matbaada çalışan arkadaşlar basına verdiğimiz soru kitapçığını düzenlemişler. bu soru kitapçığı master soru kitapçığı değil, adaylara verilen soru kitapçığı değil. Gereksiz bir şekilde, bir miktar acemilikle doğru cevap seçeneğini yerinde tutarak yanlışları karıştırarak masterdan türetilmiş yeni bir soru kitapçığını biz basına verdik, internet sayfamıza koyduk ve tüm kamuoyunun bunu incelemesine izin verdik. böyle bir soru kitapçığı bizim öngöremediğimiz sonuçlar oluşturdu. Bu gerçekten bizim öngöremediğimiz bir sonuçtu. kontrolümüzün dışında gerçekleşen bir sonuçtu"

Sınavın iptaline gerek yok

Sınavın iptal edilmesini gerektirecek bir olgu olmadığını söyleyen Ali Demir, "Bu süreci anlatan ve öğrencilerden 18 Haziran'a odaklanmalarını isteyen bir mektup yazacağım" şeklinde konuştu. ÖSYM Başkanı, "Tam yapan adayların kitapçıklarında şüpheli birşey yok" ifadesini de kullandı.

2010 ile mukayese ettik

ÖSYM Başkanı sözlerine, "Matematik soruları geçen seneden daha zor. Test genelde geçen seneden daha zor. Bundan mutluyuz. Çünkü ÖSYM çok nitelikli sınavlar gerçekleştiriyor. Şunu çok rahat bir şekilde söylüyorum; olağandışı hiçbir durum söz konusu değil. Bir grubu, bir kişiyi öne çıkarıcı hiçbir sonuç görülmüyor. Sınavın iptalini gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil" diye devam etti.


İptal kararı çıkarsa


ÖSYM Başkanı, ancak Danıştay'ın YGS'yi iptal etmesi halinde buna saygı duyacaklarını ve sınavı en kısa sürede yapacaklarını bildirdi.

Oyunları bozduk

Demir, "5 Ekim'den itibaren tüm sınavlarda oyunları bozduk" şeklinde konuştu.

Kıyafetlerde kısıtlama istemiyoruz


ÖSYM Başkanı, öğrencilerin kıyafetlerinde kısıtlama istemediklerinin de altını çizdi; "Öncelik sınav güvenliği, gerekirse kontrol edilir" dedi. Demir, sınavlarda kapılarda el dedektörüyle de arama başlayacağını açıkladı.