Ankara'da belediye otobüsü şoförü ile Şırnak gazisi Yılmaz Yiğit arasında geçen diyalog kan dondurdu. Kolları olmadığı için arka cebindeki gazi kimliğini çıkaramayan Yiğit'e, "Benim için mi kollarını kaybettin? İyi ki kollarını kaybetmişsin, şerefsiz" dedi. Otobüs şoförü ayrıca gaziye yumruk atmaya da çalıştı.

Odatv'den Müyesser Yıldız'ın haberine göre gazi Yılmaz Yiğit, 3 yaşındaki kızı Zeynep'i parka götürdü. Dönüşte otobüse binen baba kız, TSK Rehabilitasyon Merkezi'ne gitmek istedi. "Gaziyim" diyen Yılmaz Yiğit kızıyla boş koltuğa oturdu. İnerken, belediye otobüsünün şoförü V. Ç., "Kartını bas, yoksa inemezsin." diye bağırdı. Yiğit, "Gazi olduğumu söyledim. Kart pantolonumun arka cebinde. Ellerim yok, çıkaramıyorum, siz alır mısınız?" dedi.

"BENİM İÇİN Mİ KOLLARINI KAYBETTİN"

Yaşanan bu olayın ardından sinirlenen otobüs şoförü gaziye şunları söyledi:

"Bana ne... Çıkarmak zorunda mıyım? Bunlar hep böyle. Benim için mi kollarını kaybettin. Sana iyi olmuş, iyi ki kaybetmişsin. Senin gibi şerefsiz bir gaziden 2 bin 500 lira tazminat aldım..."

YUMRUK ATMAYA ÇALIŞTI

Gazi ve otobüs şoförünün arasında geçen diyaloğun ardından otobüs şoförü, gaziye bir de yumruk atmaya çalıştı. Tüm bunlar yaşanırken gazinin 3 yaşındaki kızı Zeynep ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Otobüste yaşnan münakaşanın ardından gazi Yılmaz, otobüs şoföründen şikayetçi oldu. Otobüs şoförü hakkında tehdit ve hakaretten tutanak tutuldu.

NASIL GAZİ OLMUŞTU?

Gazi Yılmaz, 1979 yılında Edirne'de doğdu. Orta halli bir ailenin oğluydu. Çavuşluk sınavına girdi ve 2002'de 1. Jandarma Komando Tugayı'nda göreve başladı. Sonra Şırnak Özel Harekât Birliği'ne tayinini istedi ve 4.5 yıl bu birlikte görev yaptı. 2007'de 28 yaşındayken teröristlerin kurduğu hain pusuda yaralandı. Yiğit, 21 arkadaşı ile beraber gazi oldu. Biri dirsek altı, diğeri dirsek üstünden 2 kolunu, sağ ayağını, bir de gözünü çatışmada kaybetti.