Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşide öldürülen Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken, cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Müebbet hapis cezası olan Altındöken'in cenazesi ise olaylı oldu. Altındöken'in cenazesi gece saatlerinde yakınlarına teslim edildi. Yakınları Altındöken'in cenazesini gece Tarsus'a gömmek istediler ancak gece saatleri olduğu için izin verilmedi. Tarsus'a defnedilemeyen Altındöken'in cenazesi daha sonra Adana'ya getirildi.

Adana Kürkçüler Cezaevi'nde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ölen hükümlü Altındöken'in Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.


CENAZE YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi, saat 03.15 sıralarında yakınlarına teslim edildi. Adana’daki belediyelerin kendilerine "Gece cenaze aracımız yok. Ancak sabah 08.00’de araç verebiliriz" dediklerini iddia eden Altındöken’in yakınları, özel bir cenaze aracı kiraladı. Özel cenaze aracına konulan Altındöken’in cenazesinin Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki Merkez Kabristan’a götürüleceği bildirildi. Cenazesinin ne zaman defnedileceği ise henüz kesinleştirilmedi.

CENAZE GECE DEFNEDİLMESİNE İZİN VERİLMEYİNCE ADANA’DA GETİRİLDİ

Özgecan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi, yakınları tarafından Tarsus’ta gece defnedilmek istendi. Tarsus Merkez Kabristanı’na gelen cenaze, Tarsus Belediye Meclisi’nin gece cenaze defnini yasaklayan bir kararı nedeniyle gömülemedi. Güvenlik gerekçesiyle cenaze definini gündüz saatlerinde yapmak istemeyen Altındöken’in yakınları, Tarsus’ta kimsezsizler mezarlığının bulunmaması nedeniyle aynı araçla cenazeyi tekrar Adana’ya getirdi. Adana Devlet Hastanesi Morgu’na teslim edilen cenaze, bugün mesai saatlerinde kimsesizler mezarlığına gömülecek.

ADANA'DA HASTANE MORGUNA KONULDU

Adana Devlet Hastanesine getirilen cenaze buradaki morga konuldu. Cenazenin indirilişi sırasında kendisinden yardım istenen bir özel güvenlik görevlisi, "Benim görevim değil. Ben indirmem." dedi.              

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken, dün Adana'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölmüş, babası Necmettin Altındöken ise yaralanmıştı.