Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşiçe öldürülen Özgecan Aslan olayıyla ilgili sosyal medyada iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre, Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken, cezaevindeki hücresinde ölü bulundu. Konuyla ilgili Gaziantep Ceza ve Tutukevi'nden açıklama geldi. Açıklamaya göre, sosyal medyada hızla yayılan ölüm haberi yalan.

Mersin'de Özgecan Aslan'ı vahşice öldüren katil zanlısı Suphi Altındöken'in hücresinde ölü bulunduğu haberi sosyal medyaya bomba gibi düştü. Olayın sosyal medyada büyümesi üzerine açıklama yapan Gaziantep Ceza ve Tutukevi Özgecan Aslan'ın katilinin öldüğü iddialarını yalanladı.

DEDİKODU SOSYAL MEDYADA YAYILDI

Özgecan Aslan'ın korkunç bir şekilde öldürülmesinin ardından katil zanlısı Suphi Altındöken ve cesetin yok edilmesinde Altındöken'e yardımcı olan iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bir internet sitesi katil Suphi Altındöken'in tutuklu kaldığı cezaevi koşuğunda ölü olarak bulunduğunu iddia etti.

KISA SÜREDE YALANLAMA GELDİ

Gün boyunca sosyal medyada konuşulan bu dedikodu kısa sürede yalanlandı. Adalet Bakanlığı ve Cezaevi yönetiminden edinilen bilgiye göre Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in özel güvenlikli cezaevinde koğuşunda ve sağlıklı olduğu belirtildi.

DÖVÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Daha önce de benzer bir olay sosyal medyada yankılanmış, Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevindeki mahkumlarca dövüldüğü iddia edilmişti. Kısa süre içinde ilgili haber hastane yetkililerince yalanlanmıştı.