Mersin Tarsus'ta vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının iddianamesi Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 20 yaşındaki Özgecan'ı öldürmekten suçlanan 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ve 25 yaşındaki Fatih Gökçe ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanacaklar.

Tarsus İlçesi'nde 11 Şubat günü ortadan kaybolan ve 13 Şubat'ta Çamalan Mahallesi'ndeki Cin Deresi'nde yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame, 9 Nisan'da Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Minibüste tecavüz girişiminde bulunulduktan sonra öldürülüp, bilekleri kesilen ve cesedi yakılan Özgecan Aslan'ın katil zanlıları tutuklu minibüs şoförü 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe'nin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen iddianameyi inceleyen Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti.

CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRDÜLER

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan katil zanlılarından Ahmet Suphi Altındöken, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından; Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe ise 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme' suçlarından yargılanacak.