Pamukkale Kocaçukur'daki Naturel Park'ta düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'ne Belediye Başkan Vekili Nilgün Ök, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Derneği Başkanı Süleyman Kocasert, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren tekstil ve konfeksiyonla ilgili 24 federasyon ve dernek başkanı da etkinliğe katıldı. 1000 kişi bornozlarını giyip Pamukkale Kocaçukur Mevkii'nde travertenlerin altında buluştu. Programda, tekstilin başkenti Denizli'den dünyaya satılan havlu ve bornozların kalitesi gösterilerek, kentin, bölgenin, Türkiye'nin ve dünyanın dikkati tekstil sektörüne çekilmesi amaçlandı.

Başlangıcı onlar yaptı

DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, Türk havlu ve bornozunu tanıtıp, dünyada bugünün kutlanması için başlangıç yaptıklarını belirtirken şöyle dedi:
"Türk havlusu Osmanlı döneminde, İngiltere aracılığı ile dünyaya yayılmıştı. Osmanlı döneminden sonra Denizlililer olarak ürettiğimiz kaliteli havlu ve tekstil ürünleriyle adımızı tekrar dünyaya duyurmaya başladık. Hedefimiz havlu ve bornozumuzu dünyaya tanıtmak. İlk kez düzenlediğimiz etkinlik iyi bir başlangıç oldu. Geleneksel hale getireceğimiz Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'nü her yıl kutlayacağız."

İhracatın % 70'i Denizli'den 

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye'nin havlu ve bornoz ihracatının yüzde 70'ini Denizli'nin yaptığını bildirirken, "Denizli 3 milyar dolar ihracat yapıyor bu rakamın yarısını havlu ve bornoz ihracatı oluşturuyor. Türkiye'nin ihraç ettiği her 10 bornozdan 7'si Denizli'de üretiliyor. Bugün burada tarihe tanıklık ediyoruz. Bütün dünya gelecek yıllarda Denizli'yi havlu ve bornozuyla tanıyacak" diye konuştu.
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Dünya Havlu ve Bornoz Günü'nün yerel bazda kutlanmaya başladığını, her yıl 6 Mart'da bu günün tüm dünyada kutlanması için başlatılan çalışmalara destek vereceklerini kaydetti.