Olay Zonguldak'ta 1 Eylül'de yaşandı. Hülya A., isimli kadın Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri olan kocası Hakkı A.'yı silahla vurdu. Kadın ifadesinde kocasının kendisi için parmağını bile kestiğini ancak hayatını cehenneme çevirdiğini söyledi. Şiddet gördüğünü anlatan kadın, kocasının arkadaşıyla ilişkiye girmesini istediğini söylemesi üzerine de kendini kaybederek eşini vurduğunu söyledi.

Eşiyle tartışmaya başlayan kadın eline aldığı tabanca ile eşini bacaklarından ve kalçasından yaraladı. Hakkı A.'nın durumu iyiye giderken kadın başına gelenleri anlattı.

Evlenmeden önce Hakkı A.'nın her akşam yoluna çıktığını anlatan kadın, kendisine aşkını ispat etmek için sağ el yüzük parmağını satırla kesip uçurumdan attığını anlattı. Bu olayın onunla evlenmek için yeterli olduğunu belirten Hülya A., nikahtan 5 gün sonra da şiddet görmeye başladığını söyledi. Şiddet, küfür, aşağılamaya maruz kaldığını belirten Hülya A., eşinin zamanla cinsel tercihlerini değiştirdiğini söylemeye başladığını da anlattı. Hakkı A.'nın vücudunda sigara da söndürdüğünü belirten Hülya A., uyuşturucu, hap ve ot içerek de kendisini dövdüğünü ifade etti.

Eşinin zaman zaman grup seks teklif ettiğini anlatan kadın, olayı şöyle anlattı: "Zaman zaman grup seks teklif ediyordu ve günlerce ağlıyordum. Benimle tanışmak isteyen arkadaşları olduğunu söylüyordu. Sendikanın toplantılarını çoğu kez evde içkili masalarda yapardı. Buna itiraz ettiğimde uçan tekme attı. O gece de aşırı alkollüydü. Buna rağmen 5 şişe birayla geldi. İçmemi istedi, uyuyacağımı söyledim. Bana, çocuklarıma, anneme küfredip vurdu. Sürükleyerek götürdüğü yatak odasında silahla taciz etti. Boğuşma sırasında silahı aldım ve ateş ettim."

Çiftin boşanma davası ise sürüyor. Geçen haftaki duruşmaya Hakkı A.'nın katılmadığı öğrenildi. Dava aralık ayına ertelenirken, konuyla ilgili Hakkı A. bir açıklama yapmadı. (Sabah)