Kışın yaklaşmasıyla birlikte günler kısalmaya başladı. Sabah işe gitmek için erken uyananlar karanlık bir hava ile karşılaşıyor. Eskiden kış saati uygulaması ile insanların karanlıkta kalkmasının önüne geçiliyordu ancak bundan sonra durum farklı olacak. Artık kış saati uygulamasına geçilmeyecek ve insanlar karanlık havada işe gitmek durumunda kalacak. Saat uygulaması ise normalde 30 Ekim'de gerçekleşecekti. Bu yüzden bu tarihe dikkat etmek gerekiyor. Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar otomatik olarak saat ayarını yapıyor. Gerekli ayarı yapmazsanız saatiniz bir saat geri alınabilir.

Sektör yetkililerinden aldının bilgilere göre 50 milyon mobil cihaz, pazar günü saatini otomatik olarak 1 saat geri alacak. Bu sorun için iletişim operatörleri şebeke ve baz istasyonlarında saati güncel tutarak önlemlerini alıyor. Ancak işletim sistemleri ve cihaz üreticilerinin saatlerde güncelleme yapması gerekiyor.

Güncelleme yapılmayan işletim sistemlerinde saat ayarı, ‘otomatik’ yerine ‘manuel veya elle’ olarak seçilmeli. Ancak riske atmamak için ise pazar günü televizyonlardaki saati kontrol etmekte fayda olacak. Windows işletim sistemli bilgisayar ve sunucularda ise güncellemelerin yapılması halinde ise saatler doğru ayarda korunacak.