Öğrencilerin el becerilerine uygun olmayan ödevler nedeniyle adeta aileler yarışır hale geldi. Öğrencilerin yapması gereken ödevleri, aileler yapıyor. Uzmanlar ise bu uygulamanın yanlış olduğunu belirterek, öğrencinin bu uygulamaları okulda öğretmen eşliğinde yapmasının daha doğru olduğunu söylüyor. 
Performans ödevlerini kendilerinin yaptığını söyleyen öğrenci velisi İhsan Şeker, "Ödevler çok zor. Çocuklar yapamayınca bizler ödeve ortak oluyoruz. Gündüz işte yaşadığımız stres yetmezmiş gibi akşam da evde ödev stresi yaşıyoruz. Bir ödevi birkaç kez yapmak zorunda kalabiliyoruz" diye konuşuyor. 

Stres oluşturuyor

Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Abdulhak Halim Ulaş da performans ödevlerinin veli üzerinde önemli bir iş yükü ve stres oluşturduğunu belirtiyor. Ulaş, "Verilen ödevler öğrencilerin üretici tarafını geliştirmek yerine bir yerlerden aynen alıntılamaya dönüyor. Öğrenci, internet kafelerden temin yoluna gidiyor. Bu da internet kafelerde güvenli bir internet ortamı olmadığı için büyük risk. Bu tür ödevler öğretmen eşliğinde sınıfta yaptırılmalı. Ödevler notla değil öğretmen raporuyla değerlendirilmeli. Ev ödevi olarak 'okuma-anlama' etkinlikleri verilmeli" diyor.