Saldırıda 1 komiser ile kendisini izlemeye gelen eşi şehit oldu. Saldırıda 3'ü ağır 8 polis memuru yaralanırken, çıkan çatışmada 1 PKK'lı terörist de ölü olarak ele geçirildi. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin, özel araçla geldikleri ve üzerlerinde asker kıyafeti olduğu belirtildi. Teröristler aynı saatlerde kenti koruyan iki Özel Harekat Polis noktasına da uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Tunceli'nin Munzur Mahallesi'nde dün saat 21.40 sıralarında üzeri kapalı halı sahada futbol oynayan polislere PKK'lı teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Özel bir otomobil içinde 4-5 kişi oldukları ve üzerlerinde asker kıyafeti bulunan teröristler, halı sahanın yanında otomobilden inip yanlarındaki uzun namlulu silahlarla futbol oynayan polisleri taradı. Sahada 12 kişi olan ve 3'ü de koruma polisinin bulunduğu sahaya açılan ateşde bir komiser ile komiseri izlemeye gelen eşi şehit oldu. Saldırıda 3'ü ağır 8 polis de yaralandı.

Sahada futbol oynayan meslektaşlarını koruyan polisler teröristlere anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada 1 terörist öldürülürken, diğer teröristler Munzur Vadisi'ne doğru kaçtı.

Halı sahadada yaralanan polisler, ambulans ve çevrede bulunan araçlarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bazı yaralılar ameliyata alınırken, kentte polis telsizlerinden kan anonsları yapıldı. Anons üzerine vatandaşlar ve kentte görev yapan polislerin büyük bölümü meslektaşlarına kan vermek için hastaneye koştu.

PKK'lı teröristler halı sahadaki polislere yönelik saldırısına eş zamanlı olarak aynı saatlerde kentin korumasını sağlayan Esentepe Mahallesi'ndeki iki Özel Harekat Polis noktasına uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Noktadaki polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.


ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Halı saha ve koruma noktasına yönelik iki ayrı saldırı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için anında operasyon başlatıldı. Munzur Vadisi'ne doğru kaçtıkları belirlenen teröristlerle sıcak temas sağlanınca çatışma çıktı. Çatışma sürerken, silah sesleri kent merkezinden duyuldu. Kaçan PKK'lıların bulunduğu alanlar ise Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan Kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, hastaneye giderek yaralı polislerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Taşkesen, hastane çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Saat 21.40 sıralarında Ovacık yolu üzerinde kapalı halı sahada maç yapan 12 polis ve bunların korumalarını sağlayan 3 polis arkadaşımıza saldırı oldu. 4 veya 5 kişi olduğunu düşündüğümüz teröristler saldırıyı gerçekleştirdi. Bu saldırı neticesinde 1 komiser ve eşi olmak üzere 2 şehidimiz, 3'ü ağır 8 yaralımız var. Bir yaralımız Elazığ'a gönderildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birisi halı saha çevresinde ölü olarak ele geçirildi. Saldırıya karşı hazır haldeyiz. Teröristler, gündüz sivil kıyafetlerle ilimize sızmış olabilirler" dedi.

 

YARALI 2 POLİS ELAZIĞ'DA

Hain saldırıda yaralanan 8 polisten ikisi helikopterle Elazığ'a getirildi. Yaralılardan biri Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Mehmet Yalçın ise Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Göğsünden vurulduğu belirtilen Mehmet Yalçın'ın ameliyata alındığı öğrenildi. 


Kahraman polis facianın büyümesini engelledi‏
   
Tunceli'nde halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik gerçekleşen saldırıda can kaybının daha fazla olmasını bir polisin yerinde müdahalesinin önlediği ortaya çıktı. Polislere yönelik düzenlenen terörist saldırıda el bombasını atmak isteyen teröristin, yaralı polis tarafından son anda engellenerek etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Tunceli'de önceki gün PKK'lı teröristlerin halı sahada futbol maçı yapan polislere açtığı saldırı ile ilgili önemli bir detaya ulaşıldı. Saat 21.30 sularında şehir merkezine sızan 4 kişilik terörist grup, Munzur Mahallesi'nde bulunan ve etrafı tel örgüyle sarılı halı sahada polis memurları maç yaptığı sırada halı sahanın etrafını sardı. Maç devam ederken polis memurlarını yaylım ateşine tutan teröristler, açtıkları ilk ateşte 27 yaşında ve Tunceli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büroda görevli komiser Cem Kerman'ı şehit etti ve saha kenarında bankta oturarak eşini izleyen öğretmen Dilay Kerman’ı vurdu.

Polis memurlarını yaylım ateşine tutmaya devam eden ve kaçmadan önce üstündeki el bombasına atmaya çalışan teröriste, yaralı polis memuru müdahale etti. Teröristlerin ateşi sonucu yaralanan polis memuru teröristin el bombasını atmasını önlemek için bir süre boğuştu. Teröristin el bombasını çekmesine izin vermeyen polis memuru, tabancasıyla etkisiz hale getirdi.

Şehrin etrafında bulunan özel harekat noktalarına eş zamanlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi. Saldırıya özel harekatçılar tarafından anında karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Saldırının ardından kaçan diğer PKK’lıların yakalanması için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Saldırı ile ilgili durumu şüpheli görülerek gözaltına alınan çok sayıda kişinin sorguları sürüyor.