İnsan kaynakları işyerlerinde ihtiyaç duyulan insan gücünü karşılamak ve verimli kullanmak için oluşturulmuş bölümün adı olup, kendi içerisinde bölümlenebilmektedir. Birim içerisinde çalışanlar kalifiyeli olarak adlandırılan alanında uzman veya uzman kişilerden İnsan kaynakları eğitimi alarak belirli aşamaları geçerek birimde yer almaya hak kazanmış kişilerdir.

İnsan kaynakları birimi içerisinde yer almak için lisans alanında bir bölümden mezun olmak gerekmektedir. İnsan kaynakları eğitimi alırken ölçüleriniz olmalıdır. Araştırmacı olarak, eğitim kurumlarını araştırmanız, sertifikaya değil size kazandıracağı ve paraya çevireceğiniz bilginize odaklanın. Bu odaklanma sonucunda insan kaynakları eğitimi programını başarı ile tamamladığınız da boşa giden vaktiniz, paranız ve elde ettiğiniz sadece bir sertifika olmasın.

İnsan Kaynakları Eğitimleri son 3 yıl içerisinde önem kazanmış olup, sektörde oluşan profesyonel İK eksiği, Lisans mezunlarının iyi bir İnsan kaynakları eğitimi sürecinden geçmesinden sonra anlam kazanmıştır. Kurumu seçerken eğitim kurumundan daha önce eğitim almış kişilerden referans araştırması yapmak sizin için temel esaslardan olmalıdır. İnsan kaynakları eğitimi İstanbul için büyük bir eğitim pazarı oluşturmuştur.

Mümkün olduğunca sosyal yaşantınıza etkide bulunacak, kendinizi zorlamanıza neden olacak uzun süreli eğitimleri tercih etmeyin. Birçok kurumun ders saatlerini fazla göstererek katılımcıyı etkilediği bilinen eğitim kurumu sorunlarındandır. IBS insan kaynakları eğitimi uygulamalı olarak gerçekleşmektedir. Programları öğrenciler ile ortak olarak yaparak uygulama alanında ve zamanlamasın da sorun yaşamanıza engel olmaktadır.

İnsan kaynakları eğitimi için gerekli özeni gösteren İBS Akademi, iş dünyasında ses getirecek iddialı İK uzmanları yetiştirme gayesindedir. Kariyer gelişimini insan kaynakları alanında sürdürmek veya kariyer değiştirmek isteyenlerin tercih ettiği insan kaynakları eğitimi, bu alandaki uygulamaları, kullanılan formları en açık ve güncel anlatımla işleyerek katılımcılara detaylı bilgileri vermektedir. İnsan kaynakları eğitimi ücretsiz bir şekilde almak mümkün değildir. Ücretsiz kelimesi ile yaklaşan kurumlara itimat etmemek gerekmektedir.

İK uzmanlığı için alınan eğitimler de ders saatleri kuruma göre değişmektedir. Ortalama olarak seksen ile yüz saat arası bir eğitim Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çerçeve model olarak belirlenmiştir. Eğitimler, katılımcılara giriş, gelişme ve sonuç şeklinde bir konu bütünlüğünde sunulmaktadır. İBS akademi eğitim sürecini katılımcılar ile planlayarak, iş sektöründen önemli kişileri eğitim sürecine dahil ederek katılımcılara reel örnekler ve akılda kalıcı bir sistem ile sunmaktadır.