Reyhanlı'daki patlamaları gerçekleştirilenlerin izledikleri yolun ayrıntıları netleşiyor. Suriye'den Türkiye'ye Samandağ ve Cilvegözü üzerinden getirilen patlayıcı maddeler, Reyhanlı'da tutulan bir depoda muhafaza edildi.

Patlayıcılar depoda muhafaza edildikten sonra altı kişilik bir grup Hatay'dan keşif yapmak için Ankara'ya doğru yola çıktı. Yol boyunca karşılaştıkları polis ve jandarma çevirme noktaları not edildi.

Ankara'ya ulaştıktan sonra, TBMM'ye 1 km mesafede, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'na yaklaşık 600 metre mesafede olan ve kalabalık olduğu için tercih edildiği belirtilen Kocatepe AVM önünde keşif yaptılar. Ancak, daha sonra bomba yüklü minibüslerin Ankara'ya ulaşmasının mümkün olmayacağını belirleyince, hedef olarak bu kez Reyhanlı'daki kamu binaları tercih edildi. Reyhanlı'ya dönen saldırganlar bu kez kendilerine hedef olarak seçtikleri PTT binası ve belediye binası önünde keşif yaptılar.

ANKARA'DA KEŞİF GEZİSİ


Saldırı öncesi Ankara'da Mobese'ye takılan minibüsler ve saldırının düzenlendiği PTT ve Belediye Binası önüne bomba yüklü minibüsün getirilme görüntüleri mobese kayıtlarına geçti. Ankara'daki keşif sırasında kameralara yakalanan minibüslerin rotası yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle daha sonra Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne çevrilmiş.


SALDIRIDAN SANİYELER ÖNCE

11 mayıs saat 13:45'te saldırıda kullanan minibüs, saldırıdan saniyeler önce park ederken kameralara takıldı. Minibüsü kullanan iki kişi aracı park etti, daha sonra araca yerleştirilen uzaktan kumandalı düzeneği hazırlayan failler de , minibüsteki iki kişinin araçtan inmesinden kısa süre sonra düzeneği patlattı. Araçta bulunan iki kişi gözaltına alınırken, bombaları patlatan şüpheli altı kişi ise Reyhanlı'daki sınır tellerinden atlayarak Suriye'ye kaçtılar.