Geçen hafta cumartesi günü Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırıların ardından, ilçeye giden gazeteci-yazar Hakan Albayrak, A Haber’de yayınlanan Selin Ongun’un sunduğu Bi Sormak Lazım programında şimdiye dek merkez medyada yayınlanan Reyhanlı haberlerini ters düz edecek açıklamalarda bulundu.
 
“Bombalı saldırıda öldüğü söylenen kişilerin birçoğunun linç edilerek öldürüldüğü” anlatan Albayrak, “Bombalı saldırıdan hemen sonra Suriyeliler kafaları ezilerek öldürüldü, doktorlar otopside bunu saklamaya zorlandı” dedi.
 
Reyhanlı’da yaşananların Neonazi faşist teröründen farksız olduğunu söyleyen Albayrak, “Bu insanlar maazallah Ermeni olsaydı acaba ne yapardık! Reyhanlı onlara ne yapardı! Kafasına taş vurarak öldürüyorsun Reyhanlı’da, sen kime ne yapmazsın! Bu müthiş bir utanç! Bunun acısıyla konuşuyorum” ifadesini kullandı. Reyhanlı’da sıkıyönetim ilan edilmesi gerektiğini söyledi.
 
“Bu hükümet, bu ülkeye iki numara büyük. Bu hükümetin Suriye siyasetenin asaleti, şerefi, şanı bu ülkeye beş numara büyük!” diyen Albayrak, “İnsanlar öleceksek Suriye’de ölelim diyor, bu nasıl bir rezalet! Ve buna sevinen vatandaşlarımız var, onlarla aynı ülkenin çocuğu olmaktan utanç duyuyorum. Yazıklar olsun” ifadesini kullandı.

Tüyler ürperten o iddialara yanıt


Cumartesi günü çifte patlamayla sarsılan Reyhanlı 'da "ölü sayısı açıklanandan fazla", "birçok kişi kayıp" ve "Suriye liler linç edilerek öldürüldü" iddialarına cevap geldi.

Radikal'e konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi , saldırıda 52 kişinin hayatını kaybettiğini ve herhangi bir kaybın söz konusu olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Devlet hastanesinde asılan liste, 52 cenaze içinde yer alan kimliği teşhis edilemeyenlere ait. Ailelerin başvurusu vardı, yedi kişinin kimliği tespit edilememişti. Dün gece geç saatlerde son altı cenazenin kimliği tespit edildi. Gün içinde ailelere haber verilecek ve defin işlemleri gerçekleştirilecek. Şu an için kimliği tespit edilemeyen bir cenazemiz var. Adli Tıp’ta işlemler devam ediyor. Toplam hayatını kaybeden kişi sayısı 52, bunun üzerinde rakam yok. Suriyelilerin linç edilerek öldürüldüğü iddiası da doğru değil. Hastane ile de görüştüm bu bilgiyi doğrulamıyorlar. Kabul ediyorum, Suriyelilere karşı bir tepki ve öfke oluştu. Saldırıdan sonra da araçlar tahrip edildi ama bir linç girişimi ya da bu nedenle ölen bir Suriyeli olmadı.“

Reyhanlı’da yaşanan saldırıların ardından ilçeye giden gazeteci-yazar Hakan Albayrak, bir televizyon programında yaptığı açıklamada "Bombalı saldırıda hayatını kaybettiği söylenen kişilerin birçoğunun linç edilerek öldürüldüğünü" iddia etmişti.