Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulamasına geçilmesi için kararname taslağı hazırlayıp Bakanlar Kurulu'na sundu.

Kararname taslağında, saatlerin; 27 Mart 2011 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınması, 30 Ekim 2011 tarihinde de 04.00'den itibaren bir saat geri alınması planlandığı kaydedildi.

Diğer taraftan saatlerin bir ileri bir geri sarılmasını sona erdirmek için hazırlanan 'Sürekli ileri saat uygulaması' çalışması Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin gündemindeki yerini koruyor. Meclis Dilekçe Komisyonu, ileri saat uygulamasıyla ilgili yaptığı çalışmaları tamamladı.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri de dikkate alan Komisyon, ileri saat uygulamasının kaldırılması veya 3 ay uygulanması için ilgili kurumlarla görüşme kararı aldı. Komisyon ayrıca Kış Saati (Saatlerin 1 saat geri alınması) uygulamasının kaldırılması için Bakanlar Kurulu'na görüş bildirecek.

Daha önce de Enerji Bakanlığı, sürekli ileri saat için taslak hazırlamış ve Başbakanlık'a göndermişti. Başbakanlık da konuyla ilgili geniş bir çalışma yapmıştı. TBMM'nin de gündemindeki konuyla ilgili henüz kesin bir karar alınamadı. Bazı bakanlıklar uygulamayı desteklerken bazı bakanlıklar ise 'AB ile ticari ilişkilerin aksayacağı' gerekçesiyle uygulamaya karşı çıkıyor. THY gibi kurumlar ise uçuş programının aksamaması için geçiş döneminin en az 1 yıl olmasını istiyor.