Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, define buldukları söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir çeteyi 6 ay süreyle takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu çete üyelerinin Aydın'ın Söke ve Nazilli ile Muğla'nın Ortaca İlçesi ile İzmir'deki bazı kişilerle irtibat halinde olduklarını belirledi. Çete üyelerinin, gömü altını bulduklarını ve düşük fiyata satacaklarını söyleyip, değişik illerden irtibata geçtikleri kişileri Söke ve civarındaki tarihi yerlere getirip, buradaki dokudan etkilenmelerinin ardından, numune olarak gerçek olan ve alımı satımı serbest olan birkaç 'Reşat altını' verdikten sonra kuyumcuya yönlendirip, güven sağladıkları anlaşıldı. Çete üyelerini daha sonra tekrar gelen bu kişilere bu defa sahte altın verip, dolandırdıkları ortaya çıktı.
27 kişiyi toplam 800 bin lira dolandırdıkları belirlenen çete üyelerine yönelik geçen 5 Mart sabahı, üç ilde birden toplam 25 adrese, 250 polis ve 30 araçla, eş zamanlı operasyon düzenlendi. 24 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız oldukları belirlenen 4 otomatik av tüfeği, 2 tabanca, 6 mermi, 2 dizüstü bilgisayar, 7 büyük altın, 7 yarım altın, 3 çeyrek altın, 1 sikke, 12 bilezik, 1 altın künye ve kolye, 2 sahte Reşat altını, 1 altın görünümlü zincir, 2 kama, 6 para alışveriş listelerini gösterir ajanda, not kağıdı, fihrist, 2 banka dekontu, dolandırıcılıkla elde edildiği sanılan 200 bin lira, suçta kullanıldığı anlaşılan 33 cep telefonu, 8 SİM kart, 12 SIM kart çerçevesi, 1 oto şase plakası ele geçirildi.
Gözaltına alınan 24 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10'u tutuklanırken, 4'ü denetimli olmak üzere 14'ü ise serbest bırakıldı.