İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde rehin alınıp öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz olayı ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, adliyede teröristlere bilgi sızdıran bir köstebek var. Polis şimdi geriye dönük kamera kayıtlarını inceleyerek teröristlerin daha önce keşif yapıp yapmadıklarını ve de kimlerle görüştüklerini tespit etmeye çalışıyor.

İstanbul Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nda geçen hafta salı günü Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın terör örgütü DHKP-C üyeleri Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla tarafından şehit edilmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

İki saldırganın olaydan önce adliyede keşif yapıp yapmadıklarının ya da kimlerle görüştüklerinin tespiti için geriye dönük adliye içindeki kameralar ve dışarıdaki MOBESE görüntüleri incelemeye alındı. Görüntüler polis tarafından saniye saniye inceleniyor.

Yardım mı aldılar?

Cep telefonlarının geçmişe dönük HTS raporları dökümlerinde saldırganların adliye gelmeden önce nerede kaldıklarının tespit edildiği öğrenildi. Adliye içerisinde de saldırganlara bilgi aktardıkları iddia edilen kişi ya da kişilerin olduğu da iddialar arasında. Polisin, soruşturma kapsamında saldırıya yardım ve yataklık edenleri tespit etmek için çalışmalarını bu yönde sürdürdüğü öğrenildi.

Adliyede 54 dakika

Savcı Kiraz’ı şehit eden iki saldırganın görüntüleri geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Bu görüntülerde saldırgan Şafak Yayla elinde cübbe ve çantayla avukatların girdiği kapıdan 11.29’da adliye giriş yaptığı tespit edilmişti. Diğer saldırgan Bahtiyar Doğruyol’un ise 10 dakika sonra adliyenin D kapısındaki vatandaş girişinden geçerek ikinci katta Yayla ile buluştuğu ortaya çıkmıştı. Görüntülerde adliye içindeki kafeteryada da bir süre oturdukları tespit edilen saldırganlar, saat 12.20’de savcının odasının bulunduğu altıncı kattaki koridorda tekrar kameralara yakalanmıştı. Yan yana yürüyen iki saldırgandan Yayla elinde çantayla, Doğruyol ise omzunda çanta ile 2 dakika sonra yani 12.22’de savcının odasına girdiği belirlenmişti. (Vatan)