İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, Bakırköy’e atandı. Ayrıca Öz’ün yanı sıra Başsavcı Çolakkadı, savcılar Akkaş ve Kara ile Emniyet Müdürü Altınok’a inceleme başlatıldı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Dairesi, Ergenekon soruşturmalarını yürütmesiyle bir anda ünlenen, 17 Aralık 2013’te İstanbul’da başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına da imza atan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz hakkında inceleme başlatırken, savcıların atama işlemlerini gerçekleştiren HSYK 1. Dairesi de Öz’ü görevinden alarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atadı.

HSYK 3. Daire, dün Ahmet Hamsici başkanlığında toplanarak, İstanbul’daki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, savcılar Muammer Akkaş ve Celal Kara ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme başlatırken, hâkim ve savcıların her türlü atama işlemlerini yürütmekle görevli olan HSYK 1. Dairesi’nin sürpriz bir şekilde toplandığı ortaya çıktı. İbrahim Okur başkanlığında toplanan HSYK 1. Dairesi’nin, yolsuzluk operasyonuna imza atan Öz’ü görevinden alarak, Bakırköy Adliyesi’ne atadı. Öz, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne getirildi. Öz, Ergenekon operasyonun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne getirilmişti. Toplantıda, haklarında inceleme başlatılan diğer savcılarla ilgili yer değiştirme, atama, geçici yetki verme gibi tasarrufta bulunulup bulunulmadığı ise bilinmiyor.

SAVCI ÖZ, ATAMAYLA İLGİLİ KONUŞTU


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanması ile ilgili olarak DHA’ya konuşan Zekeriya Öz, atamayı doğrularken, bundan başka bir şey söylemeyeceğini ifade etti.

Öz hakkında, 17 Aralık operasyon kapsamında ortaya atılan iddialar nedeniyle inceleme yapılması kararı alınmıştı. HSYK 3. Dairesinin Öz hakkında aldığı inceleme kararının ardından HSYK 1. Dairesi, Öz’ün görev yerini değiştirerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine getirdi.