Dün Çağlayan Adliyesi'ni basan ve Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C üyesi 2 teröristten biri olan Şafak Yayla'nın ailesi, çocuklarının cenazesini almak için Giresun'dan İstanbul'a gitti.

İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi’nde dün öğle saatlerinde Berkin Elvan davasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan DHKP-C üyesi Şafak Yayla ve Bahattin Doğruyol, yaklaşık 8 saat sonra savcıyı vurunca yapılan operasyonda ölü ele geçirildi. Ağır yaralanan savcı Mehmet Selim Kiraz da kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilen DHKP-C'li teröristlerden Şafak Yayla’nın, Giresun'un Çanakçı İlçesi'ne bağlı Karabörk Köyü'nde oturan ailesinin evine güvenlik güçleri gitti. Jandarma, Yayla ailesinin evine giden yoldan araçların geçişine izin vermedi. Yayla ailesinin yakınları, 3 çocuklu Aysel ve Şinasi Yayla çiftinin evine akın etti. Ancak gazeteciler ailenin yakınları tarafından eve yaklaştırılmadı.

Aysel ve Şinasi Yayla çifti bu sabah erken saatlerde, operasyonda ölü ele geçirilen oğulları Şafak Yayla'nın cenazesini almak üzere İstanbul'a gitti.