Türkiye milletvekili seçimine hazırlanıyor. Seçimlerde oy kullanacaklar için listeler askıya çıktı. Muhtarlıklara asılan listeler 13 gün boyunca da askıda kalacak. Eğer adınızı listede bulamazsanız, herhangi bir fatura ile ilçe nüfus müdürlüklerine gidip İlçe Seçim Kuruluna kayıt yaptırabilirsiniz.

7 Haziran seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların isimlerinin yazılı olduğu seçmen listeleri tamamlandı. Hazırlanan listeler mahalle muhtarlıklarında bugün sabah saatlerinden itibaren askıya çıktı.

2 GÜN ÖNCE ASKIYA ÇIKTI

YSK'nın takvimi gereği listelerin 14 Mart'ta askıya çıkması bekleniyordu ancak muhtarlar vatandaşa kolaylık olması bakımından listeleri 2 gün önceden askıya çıkarttı.


MUHTARLIKTAN DA KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

Seçmen bilgilerinizi YSK'nın internet sitesinden öğrenebilirsiniz ayrıca muhtarlıklarda da askıya çıkan listeleri kontrol edebilirisiniz.

27 MART'A KADAR ASKIDA

YSK'nın internet sitesinden seçmen bilgileri bugünden itibaren sorgulanabilecek. Seçmen listeleri 27 Mart'a kadar askıda kalacak.

İSMİ OLMAYAN VATANDAŞLAR NE YAPACAK

Vatandaşlar 27 Mart'a kadar listelerde isimleri olup olmadığını kontrol edebilecek. Seçmen listelerinde isimleri bulunmayan vatandaşlar ise elektrik, su, doğalgaz vb. faturaları ile birlikte ilçe nüfus müdürlüklerine gidip İlçe Seçim Kuruluna kayıt yaptıracak.

Ayrıca siyasi partiler, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ya yarın saat 17.00'ye kadar, YSK da bunu ilgili seçim kurullarına 15 Mart'ta iletecek.