İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen trafik kazasında Rüzgar Çetin'in kullandığı otomobil ile polis aracının çarpışması sonucu şehit olan evli ve 2 çocuk babası İsmet Fatih Alagöz'ün cenazesi dün gece İstanbul'dan Çorum'a getirildi. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi bugün buradan alınarak Ulukavak Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Alınan helallik ve edilen duaların ardından tören için cenaze Ulu Camii'ne getirildi. Polis memuru Alagöz'ün, tabutunun başında babası Ahmet Çetin Alagöz ve annesi 60 yaşındaki Ayşe Alagöz ile eşi 34 yaşındaki Özlem Alagöz gözyaşlarına boğuldu.

Kardeşi 24 yaşındaki Mustafa ve 23 yaşındaki Akif Alagöz de birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü. Baba Ahmet Alagöz, şehit oğlunun fotoğrafını taşıyan polisi de öperek "Yavrularım benim" diyerek sarıldı. Baba Ahmet Çetin Alagöz kendisine başsağlığı dileyen oğlunun mesai arkadaşlarına, "Allah sizleri kazadan beladan korusun. Sizler vatan için bayrak için görevdesiniz. Tüm dünya bir araya gelse bu ülkeyi yıkamazlar. Allah ülkemiz için oynanan tüm oyunları bozsun, dualarımız sizlerle. Bugün Diyanet İşleri Başkanı zırhlı araca biniyorsa polisimiz ve askerimiz de binecek. Allah hepinizi korusun" dedi.

ÇOCUKLARI GETİRİLMEDİ

Anne Ayşe Alagöz, "Yavrum benim, göz bebeğim, aslanım" diyerek oğlunun tabutuna sarılıp, fotoğrafını öptü. Eşi Özlem Alagöz'ü kadın polisler bir an olsun yalnız bırakmadı. Gözyaşlarını tutamayan genç kadın güçlükle ayakta durabildi. 8 yıllık polis memuru olan İsmet Fatih Alagöz'ün Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezun olduğu, ataması yapılmayınca polisliğe geçtiği belirtildi. Cenaze törenine şehidin 4 yaşında Metehan ile 2.5 yaşında Azra Su isimli çocukları getirilmedi.

Şehidin naaşı, öğle namazına müteakip İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra Ulu Mezarlık'ta toprağa verildi. Mezarlıkta şehit için meslektaşları tarafından saygı atışı yapıldı. Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.