Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit cenazesinden dönen askerlerin içinde bulunduğu otomobil, şarampole devrildi. Kazada 1 Yüzbaşı şehit düştü, 2 uzman çavuş yaralandı.

Hakkari Şemdinli ilçesinin Kuzey Irak sınırında bir grup teröristin sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucularının taziyesinde görevli Bolulu Kıdemli Yüzbaşı Burak Bilen, dün gece saatlerinde birliğine dönerken trafik kazası geçirdi.

Kazada, 34. Hudut Tugay Komutanlığı'nda Merkez Komutanı olarak görev yapan 36 yaşındaki Yüzbaşı Burak Bilen şehit olurken, araçta bulunan 2 Uzman Çavuş ise yaralandı.


Ailesine acı haber iletildi


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde otomobilin şarampole devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Yüzbaşı Burak Bilen'in (39) babaevine acı haber ulaştı.

Yüzbaşı Bilen'in şehadet haberi, baba Yakup ile anne Nurhayat Bilen'e, Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından verildi.

Şehidin Kalıcı Konutlar 18. Ada'da bulunan evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehidin ailesine, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile öteki ilgililer ve vatandaşlar taziyelerini iletti.

Milletvekili Ercoşkun, şehit ailesini ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilen'in Hakkari'de şehit olan güvenlik korucularının taziye görevinden döndüğü esnada trafik kazası geçirerek şehit olduğunu belirtti.

Ercoşkun, "Şemdinli’de gerçekleşen terör saldırısında 6 askerimiz ve 2 korucumuz şehit olmuştu. Bu şehitlerimizle ilgili bölgede yapılan törenlere katılan Bolulu hemşehrimiz, kardeşimiz, aslanımız törenlerden dönerken gece 23.30 sıralarında dönüş esnasında gerçekleşen bir trafik kazası neticesinde şehit olmuştur." dedi.

Milletvekili Ercoşkun, şehidin naaşının gün içinde Bolu'ya getirilerek toprağa verileceğini belirtti.

Bugün Van'da düzenlenecek törenin ardından Bolu'ya getirilecek olan şehidin cenazesinin, Kalıcı Konutlar Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra Bolu Şehitler Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.