Aslen Siirtli olan ve yaklaşık 40 yıl önce Mersin'e göç eden 6 çocuklu Hakkı-Saadet Kiraz çifti kentin düşük gelirli ailelerinin yaşadığı Demirtaş Mahallesi 203'üncü caddedeki iki katlı evde yaşamaya başladı. Mersin Adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışırken emekli olan Hakkı Kiraz, yıllar önce merkez Yenişehir İlçesi Barbaros Mahallesi Nevid Kodallı Caddesi'ndeki Şeref Apartmanı'na taşındı.

'ÇOK ALÇAKGÖNÜLLÜ BİR SAVCIYDI'


Ailenin 15 yıllık komşusu Ferhat Taşın, Saadet- Hakkı Kiraz çiftinin uzun bir süredir şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın çocuklarına bakmak için İstanbul'da olduklarını söyledi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Kiraz'ın şehit olmasından dolayı kendisinin ve tüm komşularının büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden Taşın, şunları söyledi:

"Mehmet Selim çok iyi bir insandı. Gazi Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi'nde okurken aynı zamanda terzilik yapıyordu. Çalışarak okudu. Olayı internetten öğrendim. Fotoğrafını gördüm, başına silah dayamışlar, şoke oldum. Böyle bir şey yapılamaz. Çok üzüldüm ve hemen Hakkı Bey'i aradım. Telefonda operasyonun iyi sonuçlanmasını diledim. Sesi çok üzgün geliyordu. Evlat acısı çok zor. Şu anda Hakkı Bey'in durumuna üzülüyorum. Çok değerli bir insandı. Mehmet Selim de çok saygıdeğer bir insandı. Savcıydı ama, hiç öyle görünmezdi, alçak gönüllüydü. Çocuğumuzun başına gelse bu kadar üzülmezdik. Hakkı bey, eşiyle birlikte savcı beyin çocuklarına bakmak için İstanbul'daydı. Komşuların hepsi çok üzgün. Bu bir terör saldırısıdır, lanetliyoruz bu olayı."

Mahallede sevilen bir aile olduğu belirtilen Kiraz ailesinin yaşadığı olay sonrası üzüntüye boğulan komşuları, telefon ile baba Hakkı Kiraz'a ulaşarak acılarını paylaştı.

OSMANİYE'DEN MESCİT MİNNETİ


Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olması, İstanbul'a atanmadan önce Cezaevi Savcısı olarak görev yaptığı Osmaniye'de de büyük üzüntü yarattı. Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kaya, özellikle cezaevindeki yakınlarını görmek için gelen ailelerin ibadetlerini rahatça yapabilmeleri amacıyla belediye, müftülük ve hayırsever işadamlarıyla görüşerek cezaevinin karşısına mescit yaptırdığını, kendisine minnetle anacaklarını söyledi.

Başkan Kadir Kara, savcı Kiraz'ın şehit edilmesi nedeniyle yayınladığı taziye mesajında şöyle dedi:

"İstanbul'da meydana gelen ve ilimizde de bir dönem görev yapan Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Akıl almaz, tarifi mümkün olmayan bir saldırı. Sayın savcımız ile birlikte Osmaniye'de birçok programda birlikte olmuştuk. Bu birlikte olduğumuz programların içerisinde benim için en kıymetli olanı Osmaniye Toprakkale T Tipi Kapalı Cezaevi karşısına yapılan mescidin açılışı ve birlikte kıldığımız cuma namazıydı. Savcımız gerçekten çok dürüst ve çalışkan bir vatan evladıydı. Şimdi ise bu saldırı ile savcımız şehit oldu. Şehit savcımıza yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum."

Teröristler tarafından hunharca şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz, 2006 yılının eylül ayında atandığı Osmaniye'de cuma namazı öncesinde mescidin açılışını yaptıktan sonra protokol ile birlikte namaz kılmıştı. 12 Nisan 2011 tarihinde gerçekleşen açılışta yaptığı konuşmasında şunları söylemişti:

"Bizler cezaevindeki mahkumlarımızın ailelerinin görüşe geldiklerinde her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İbadet de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarından birisidir. Biz de bu konuda çalışmalar yaparak başta Sayın İl Müftümüz, belediye başkanımız ve hayırsever işadamımızın destekleriyle bu ibadethaneyi kurduk. Kendilerine çok teşekkür ediyorum."

Savcı Kiraz, kentteki görevi süresini doldurmasının ardından 2011 yılının temmuz ayında İstanbul'a atanmıştı.