Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenlerindeki, şehit yakınlarının feryatları ve gözyaşları yürekleri dağladı.

HATAY

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ömer Küçük'ün cenazesi, helallik alınması için Kırıkhan ilçesi Özsoğuksu Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

TABUTU SİLAH ARKADAŞLARI TAŞIDI

Küçük'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında Hacı Meryem İçcan Camisi'ne getirildi.

ANNESİNİN GÖZYAŞLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Erdal Ata, Hatay milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde, baba Cuma ve anne Hatice Küçük gözyaşlarını tutamadı. Bakan Özhaseki, baba Küçük'e başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı'nda defnedildi.


KUZENİ DE ŞEHİT

Öte yandan, Ömer Küçük'ün, geçen yıl Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen ve cenazesi Kırıkhan'da toprağa verilen Uzman Çavuş İrfan Mert'in kuzeni olduğu öğrenildi.

KIRŞEHİR

ŞEHİDİN BABASI: ONUN YERİNİ BEN DOLDURACAĞIM


26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun, memleketi Kırşehir'de düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Er Tayfun Kavun'un bayrağa sarılı tabutu başında ailesi gözyaşı döktü. Baba Recep Kavun, "Canım oğlum vatan sağolsun, gerekirse ben de askere gideceğim. Onun yerini ben dolduracağım. İnanmıyorum öldüğüne, O ölmedi" diye konuşurken, şehidin annesi Ayşe Kavun, kardeşi ve yakınları tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Er Tayfun Kavun'un aaşı omuzlara alınarak cenaze aracına kondu ve Ahmet Tozluklu Şehitliği'ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

ISPARTA

Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın cenazesi baba ocağı Isparta'nın Gelendost ilçesi Yenice Köyü"nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da katıldı.

Köy camiinde kılınan cuma namazının ardından şehidin cenazesi, namazın kılınacağı alana gelindi. Cenaze namazı kılınmadan önce şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu başına gelen ve oğlu polis olan Hüseyin Kılınç, şehide selam vererek şehitlerin vatanını savunduğunu ve bu uğurda şehit düştüklerini belirtti. Şehidini annesi Dilek Kara ise metanetini korurken, sağlık ekipleri ve bir kadın subay onu yalnız bırakmadı. Burada düzenlenen törende şehidin özgeçmişi okundu. Ardından cenaze namazı kılındı ve dua edildi. Cenaze namazında Baba Menderes Kara'da metanetini korudu.

Daha sonra şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde köy mezarlığına götürülerek defnedildi.

ZONGULDAK

Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak, Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Karapınar Beldesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Gökhan Kurak'ın cenazesi, sabah Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Karapınar'a götürüldü. Burada evin önünde helallik alındı, dua edildi. Şehidin annesi Bahriye, babası Cevat ve kardeşi Uğur Kurak, gözyaşlarına boğuldu.

EVLENMENDEN ÖNCE EV ALMAK İSTEMİŞ

Şark görevi 8 ay sonra bitecek olan şehit Gökhan Kurak'ın, bir süre önce evlenmek istediğini ailesine söylediği, öncesinde de ev almak için para biriktirmeye çalıştığı öğrenildi. Kurak'ın, uzman çavuş olmadan önce düğünlerde keman ve saz çaldığı, kardeşinin de şarkı söylediği belirtildi.

BURSA

24 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Emre Karaarslan, Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hain saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Karaslan'ın ateşi Bursa'nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi Gökpınar Sokak'taki baba ocağına düştü. Şehadet haberinin ardından şehidin evi Türk bayrakları ile donatılırken, Karaarslan için bugün Mihraplı Camii'nde tören düzenlendi. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan Karaarslan'ın cenazesinde binlerce Bursalı gözyaşları döktü.

1,5 YIL ÖNCE EVLENMİŞ

Şehidin 1 buçuk yıl önce evlendiği eşi Ezgi Helin Karaarslan, babası İhsan Karaarslan ve annesi Naciye Karaarslan ile kardeşlerinin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları, yakınları ve çok sayıda Bursalı katıldı. Bakan Canikli, tören alanında bulunan şehidin yakınlarına taziyelerini iletirken, cenaze namazının ardından da şehidin tabutunu omuzlayarak top aracına kadar götürdü.

SAMSUN

Piyade Sözleşmeli Er Erkan Karaca'nın (28) Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak amacıyla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak babaevinin bulunduğu Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

BABA, "CANIMIN PARÇASI" DEYİP GÖZYAŞINA BOĞULDU

Helallik alındığı sırada şehidin babası Ayhan Karaca, "İşte benim yavrum. İşte benim aslanım. Canımın parçası. Biricik evladım. Vatan sağ olsun." diyerek gözyaşı döktü.

Şehit kardeşinin kamuflajını giyen ablası Ceylan Karaca da tabutunun başında büyük üzüntü yaşadı.

ACILI ANNE, OĞLUNUN FOTOĞRAFINI ÖPÜP AĞIT YAKTI

Helallik alınmasının ardından şehit Karaca'nın naaşı, Büyük Cami'ye götürüldü. Şehidin annesi Hatice Karaca, oğlunun fotoğrafını öperek, üzerinde Türk bayrağı bulunan tabutuna sarıldı ve "Kırmızı beyaz bayrağımızla ne kadar güzel olmuşsun oğlum." diye ağıt yaktı.

Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına konuldu.

Bir süre top arabasıyla götürülen şehit Karaca'nın naaşı, daha sonra cenaze aracıyla toprağa verilmek üzere Çarşamba ilçesine gönderildi.