Bu yılki 14 Şubat Sevgililer Günü'nün Mevlit Kandili'ne denk gelmesi, gece yapılacak eğlence programlarda değişikliklere neden oldu. Birçok otel ve lokanta kandil nedeniyle etkinliklerini 12 Şubat Cumartesi gecesine alırken, kimileri de "Rezervasyona bakıp ona göre karar vereceğiz" yorumunda bulundu. Sevgililer Günü etkinliklerini, iki gün önceye alan kurumlardan olan Dedeman İstanbul Otel'in Halkla İlişkiler Müdiresi Seda Alkanat, cumartesi akşamını ve pazar gününü içeren özel bir paket hazırladıklarını kaydetti. Alkanat, "Kandilin tabii ki etkisi oldu. Toplantı yapıp etkinliği cumartesiye almaya karar verdik. Kararın diğer sebebiyse 14 Şubat'ın pazartesi gününe denk gelmesi" diye konuştu. Bolu Koru Otel yetkilisi Fatma Palabıyık da "Müşterinin nabzını anlıyoruz" diyerek Sevgililer Günü'nü cumartesi kutlamayı tercih ettiklerini söyledi. Palabıyık, "Hem Kandil, hem de Sevgililer Günü'nün pazartesiye denk gelmesi nedeniyle bu kararı aldık" dedi.


The Plaza Otel İstanbul Halkla İlişkiler Müdiresi Sema Helvacı ise etkinliği 14 Şubat Pazartesi günü yapacaklarını, ancak rezervasyon sayısına göre kararlarını bir kez daha gözden geçirebileceklerini dile getirdi. Birçok kurumun teredütte kaldığını söyleyen Helvacı, "Biz de araştırma yapıyoruz. O gece Erol Evgin sahne alacak. Şu anda rezervasyonlar gayet iyi gidiyor. Ancak eğer beklediğimiz rakama ulaşamazsak kararımızı gözden geçirebiliriz" dedi. İstanbul'daki İbis Otel'in yetkilileri ise durumun soru işaretleri yarattığını, ancak buna rağmen 14 Şubat gecesi kutlama düzenleyeceklerini söyledi. Otelin Operasyon Müdürü Erkan Öğüt, "Henüz çok fazla talep olmasa da kutlamaları önceki bir tarihe çekmeyi düşünmüyoruz" dedi.


Lacivert Lokantası'ndan Secem Çancı ise, Sevgililer Günü'nü 14 Şubat'ta kutlayacaklarını, ancak cumartesi günü için de alternatif program hazırladıklarını söyledi. Pazartesi günü için rezervasyonların iyi gittiğini dile getiren Çancı, "Ancak 'cumartesi kutlayamaz mıyız?' şeklinde çok sayıda rica geldi. Biz de bunun için 12'sinde de program koyduk" ifadelerini kullandı. Ortaköy'deki Feriye Lokantası da kutlamanın pazartesi günü düzenleneceğini, ancak ayın 10'unda mevcut rezervasyon miktarına bakılarak, durumun yeniden değerlendirileceğini kaydetti. Lokantanın Halkla İlişkiler Müdiresi Şule Erol, "Yemek salonumuz açık. 14 Şubat için özel bir programımız da var. Ancak yine de rezervasyon durumuna bakarak karar vereceğiz. Ayın 10'u gibi durum netleşir" dedi.