Balıkesir’de Balya İlçesi’ne bağlı Bengiler Köyü’ndeki bir maden ocağında çalışan işçi Fikret Durak, geçen 29 Ağustos’ta ortadan kayboldu. Kendisinden haber alamayan ve Edremit’te yaşayan eşi ile yakınları 6 gün sonra polise kayıp başvurusunda bulundu. Yakınları, Durak’ın telefonundan oğlunun cep telefonuna gönderilen, “Sizi terk ettim. Beni aramayın” yazılı mesajı da polise bildirdi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Balıkesir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kayıp olan Fikret Durak’ın banka hesap, cep telefonu, hastane, eczane hareketlerini takip etti. Bu arada, Durak’ı tanıyan pek çok kişiyle görüşen polis, bir yaşam belirtisine rastlayamayınca, madencinin öldürülmüş olabileceği şüphesiyle özel bir ekip oluşturup, teknik destekli çalışma başlattı. Durak'ın Edremit'te gidip geldiği yerlerdeki kamera kayıtları incelendi, onlarca kişinin ifadesine başvuruldu.

YOK EDİLMEYE ÇALIŞILAN KAN İZLERİ ELE VERDİ

Polis, çalışmalar sonucu Fikret Durak’ın madende çalışırken tanıştığı Bengiler Köyü’nden Adile Ç. ile yasak aşk yaşadığını belirledi. Bunun üzerine, Durak’ın kadınla daha rahat görüşmek için Edremit’te kiraladığı ve Adile Ç.’nin Bengiler Köyü’ndeki evine geçen 8 Ocak’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Edremit’teki evde yapılan incelemede, 'yok edilmeye çalışılmış' kan izlerine rastlandı. Sorgulanan Adile Ç., suçunu itiraf edip, Durak’ı kıskançlık ve para yüzünden tartıştıkları bir sırada başına sert bir cisimle vurup, öldürdüğünü itiraf etti. Polis, Adile Ç. ile birlikte 54 yaşındaki eşi T.Ç. ve 47 yaşındaki erkek kardeşi R.D.’yi de gözaltına aldı.

CESET PARÇALARINI EŞEKLE TAŞIMIŞ

Adile Ç.’nin polisteki ifadesi kan dondurdu. Şüphelinin, büyük bir soğukkanlılıkla, Durak’ın cesedini parçalara ayırıp, poşetlere doldurarak, Bengiler Köyü’ne götürdüğünü anlattığı öğrenildi. Adile Ç.’nin ifadesinde, parçalara ayırdığı cesedi, fırsat buldukça eşek sırtında köyün yakınındaki kömür ocağının hafriyat sahasına götürüp, farklı yerlere gömdüğünü belirterek, “Kesik başı ise Bengiler Köyü’ndeki evimin bahçesine gömdüm” dediği öğrenildi.

KEPÇEYLE CESET ARANDI

Şüpheli Adile Ç.’nin gösterdiği yerlerde kepçeyle yapılan kazı çalışmalarında Fikret Durak’a ait ceset parçalarına rastlandı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Adile Ç. mahkemece tutuklanarken, eşi T.Ç. ve kardeşi R.D. ise adli kontrollü olarak, serbest bırakıldı.